3 innovatieve ontwikkelingen in evenementenland om in de gaten te houden

De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Na super sfeervolle led-verlichting, accesspoints waardoor duizend gasten tegelijk kunnen internetten en fancy reserveringssystemen is het tijd voor iets nieuws. Omdat DeFabrique graag voorop loopt, probeerden we alvast wat innovaties voor je uit!

1. Beacons

Welkomstschermen die zich automatisch aanpassen op de gast die binnenkomt of een enquête versturen naar de deelnemers van een bepaalde subsessie. Met beacons, kleine bluetooth zendertjes, is dit allemaal mogelijk.

Gasten hebben steeds minder tijd, maar meer besteedbaar inkomen. Hierdoor groeit de behoefte aan een unieke, persoonlijke beleving. Beacons spelen daar op in door gepersonaliseerde en relevante berichten te versturen naar gebruikers die zich daarvoor hebben aangemeld.

De beacon-kastjes zenden een signaal uit dat communiceert met een zogenoemde event-app. Omdat het laten maken van een app voor een specifiek evenement erg kostbaar, heeft DeFabrique een speciale applicatie ontwikkeld die het mogelijk maakt om meerdere evenementen vanuit één app te besturen.

Op deze manier maakt de locatie beacons toegankelijk voor iedereen. “We bieden hiermee grote meerwaarde voor eventmanagers en hun gasten,” aldus commercieel directeur Sybren Ophof.


2. Livestreaming

Steeds meer eventmanagers ontdekken de meerwaarde van livestreaming voor hun evenement. Livestreaming is een techniek waarbij een audio- of videobestand dat live wordt opgenomen direct beluisterd of bekeken kan worden via een netwerk (bijvoorbeeld het internet), zonder eerst gedownloaded te worden.

De content die je verzamelt tijdens een event kun je monteren tot aftermovie of een reeks tutorials waarmee je nieuwe medewerkers of de achterban enthousiasmeert. Ook kun je er mensen mee werven voor de volgende editie van je evenement. En vergeet niet de geografische drempel die je met livestreaming laat verdwijnen: publiek over de hele wereld kan meedoen met jouw evenement. Als je dat zou willen, natuurlijk.

Innovaties evenementenland

Livestreaming is een moderne methode om de de meerwaarde en impact van een evenement te vergroten. DeFabrique biedt organisatoren in samenwerking met Livestream.com een complete registratie en livestream aan vanaf 1000 euro.


3. Virtual Reality

Virtual Reality (VR) – de techniek met eindeloze mogelijkheden die de verbeelding van mensen ultiem prikkelt – is de wereld aan het veranderen. Facebook CEO Mark Zuckerberg meent dat ‘VR de manier waarop we leven, werken en communiceren drastisch gaat veranderen’.

De trend is dat steeds meer evenementen gebruik gaan maken van VR-technologie in de nabije toekomst. Een VR-ervaring kan de fysieke aanwezigheid van een keynote speaker vervangen. Productdemonstraties blijken daarnaast veel effectiever als de aanwezigen een meeslepende VR-ervaring hebben.

De mogelijke toepassingen van VR tijdens evenementen zijn eindeloos. Organisatoren zullen voortdurend worden uitgedaagd om nieuwe en spannende VR ervaringen te bieden aan de meer technisch onderlegde jongere generatie. Het goede nieuws is dat VR steeds minder duur wordt nu betaalbare headsets voor het grote publiek worden geproduceerd.

Innovaties evenementenland

Volledig virtuele evenementen worden niet erg toegejuicht door deelnemers, vanwege het gebrek aan interactieve elementen. De geboorte van VR platforms is een oplossing. “Virtual reality maakt het mogelijk om mensen over de hele wereld een evenement bij te laten wonen en ervaren, zonder fysiek aanwezig te zijn,” aldus blogger Murray Newlands.

Delen: