5 manieren om engagement te vergroten op je evenement

Ligt jouw focus in 2020 op het vergroten van engagement? Komt dat even goed uit! De evenementenbranche ontwikkelt zich als een speer en dat biedt kansen op het gebied van engagement. Houdt rekening met de volgende tips, tricks & trends:

1. INTERACTIEMOMENTEN OPSCHALEN

Ken je de “poll-” en “vragen-sticker’’ op Instagram Stories? Een simpel, maar geslaagd voorbeeld van een feature die betrokkenheid stimuleert. Op een speelse manier ontstaat er interactie. Dit soort features zijn steeds meer beschikbaar voor een groot publiek en op een laagdrempelige manier toe te passen. Niet alleen tijdens een evenement, maar ook ervoor en erna.

Engagement vergroten op evenement

 

2. FESTIVALSFEER RAAKT 

Je stimuleert interactiemomenten ook door gasten te verrassen. Festivalconcepten zijn hiervoor een inspiratiebron, omdat ze op emotioneel vlak gasten kunnen raken. Je prikkelt de zintuigen van gasten waardoor ze meer openstaan voor nieuwe ervaringen en connecties. 

3. PERSONALISATIE = KEY 

Een moment van engagement is geslaagd wanneer het op de belevingswereld van je gasten aansluit. Je hoeft niet voor elk persoon een uniek moment te realiseren. Op basis van Artificial Intelligence (AI) kun je bezoekers in segmenten indelen. Microsoft heeft hiervoor een AI-bar ontwikkeld. Bezoekers krijgen verschillende afbeeldingen te zien. Een webcam meet hoe je reageert op deze afbeeldingen. Op basis hiervan wordt bepaald in welk segment de bezoeker valt en welk drankje dus het beste hij hem/haar past.

Drank

4. HOUDT HET ENERGIELEVEL VAN GASTEN OP PIJL 

Hoe meer energie, hoe meer engagement. Rijk je gasten handvaten aan waarmee ze zich gedurende dag energiek blijven voelen. Gasten hoeven niet van de ene naar de andere sessie te vliegen, geef ze juist de ruimte om zich bijvoorbeeld terug te trekken in een rustige ruimte. Ook het aanbieden van energierijke catering helpt hierbij.

5. MEETING ROOM DESIGN 

Vermijd de eeuwige statische congresopstellingen. Kies voor inspirerende break-out settings, die verrassen en daardoor ontstaat co-creatie tussen aanwezigen.

Ideeentheater

Delen: