7x Virtual Reality slim inzetten op je event

De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Vooral Virtual Reality (VR) wordt steeds meer gebruikt tijdens evenementen. Virtual Reality is de techniek met eindeloze mogelijkheden die de verbeelding van mensen ultiem prikkelt. Het goede nieuws? VR wordt steeds minder duur nu er betaalbare headsets voor het grote publiek worden geproduceerd. Benieuwd hoe je VR kan inzetten tijdens een event? Wij zetten vast 7 ideeën voor je op een rijtje:

1. Terug in de tijd

Speelt de historie van je bedrijf een belangrijke rol tijdens een event, maar ben je bang om de gasten te vermoeien met jaartallen, historische feitjes en namen? Breng de geschiedenis tot leven met Virtual Reality! Wanneer je informatie vervangt door actie zal dit er zeker voor zorgen dat je gasten geboeid blijven. Met VR kun je spelen met plaats en tijd. Zo kun je in 360 graden de geschiedenis van je bedrijf laten zien.

2. Gamification

Virtual Reality kan ook worden ingezet in de vorm van gamification. Hebben je gasten net een presentatie gevolgd over bijvoorbeeld een nieuw model auto? Laat ze er daarna zelf in rijden! Bovendien is gamification een goede manier om de gasten even te laten ontspannen tussen presentaties door.

Virtual Reality
Gamification Accenture Innovation Awards 2017

3. Productpresentatie

Ideeën nodig voor een productlancering? Het is niet altijd mogelijk om nieuwe producten in alle kleuren en opstellingen tentoon te stellen tijdens een event. Er kan altijd een 3D model worden gemaakt waar bezoekers virtueel omheen kunnen lopen.

4. Real Virtual Reality

Breng de VR omgeving tot leven. Bijvoorbeeld: bezoekers wonen de opening van een awardshow bij. Vervolgens doen zij een VR-bril op en zien filmpjes van de genomineerden die zich voorstellen op het podium. Terwijl gasten de VR-bril op hebben, wordt het podium in de zaal waar ze daadwerkelijk zitten omgebouwd tot hetzelfde podium als in het filmpje. Zodra ze de VR-bril af doen, zitten ze dus ineens in dezelfde setting als in de video. Bekijk de volgende video maar eens voor inspiratie:
5. Virtual Reality spreker

Verras je gasten met een virtuele spreker. Vooral erg handig wanneer de spreker die je zo graag wilde laten presenteren niet aanwezig kan zijn op je event. De virtuele wereld kan in een seconde veranderen tijdens de presentatie. Vertelt de spreker over de locatie van herkomst van een product? Show, don’t tell. Gasten kunnen dit gelijk ervaren, want de omgeving switcht in een handomdraai mee met de presentatie.

6. Beleef het mee vanaf de bank

VR zorgt ervoor dat je situaties kunt ervaren waar je fysiek niet aanwezig bent. Hiervoor heb je niet veel nodig: een VR-bril en een app. Zo kun je toch een presentatie, concert of vergadering volgen ondanks dat je hier niet bij aanwezig bent. Met een 360 graden camera zijn alle hoeken van de locatie gefilmd, dus je kunt zelf kiezen vanuit welke positie je het event wilt beleven.

7. Virtual Reality diner

Wil je een diner organiseren wat de zintuigen echt prikkelt? Kies dan voor een Virtual Reality Diner! Met VR Dining ervaren gasten hun diner op een geheel nieuwe manier. Ontdek het bos waar de truffels uit het gerecht zijn verzameld, geniet van een heerlijk glas wijn in een Zuid-Afrikaanse wijngaard of kijk mee met een slager die het vlees verwerkt. De VR ervaringen kunnen voor, tijdens en na de gerechten plaatsvinden. Des te meer zintuigen geprikkeld worden des te echter (en leuker!) de ervaring.

Virtual Reality
Virtual Reality Dining
Delen: