5 tips voor een pakkende video op je evenement

Onze contentmaker Aimée was voor het maken van een video op pad met videograaf Bob Eijck. Zij zetten wat tips voor je op een rijtje, zodat ook jij straks collega’s kunt verrassen met een pakkende video op je evenement.

1. Waarom video?

Bob: “Video is een enorm krachtig communicatiemiddel en blijft ook in 2019 als een razende groeien. Om een impactvolle video te maken moet het concept echter wel doordacht zijn. Past de video in de contentstrategie van het evenement? En waarom eigenlijk een video?” Aimée voegt toe: “Besef ook dat je tijd en energie moet steken in het bedenken en uitwerken van een video. De videograaf heeft een aanspreekpunt nodig. Is er een collega die hier tijd voor heeft of kan maken?”

Video op evenement

2. Bepaal het doel

“Beeld kan emotie versterken en gevoel overbrengen. Dit gevoel moet wel in lijn zijn met het doel van de video”, vertelt Bob. Aimée: “Om welke kernwaarden draait het? Wat moet de video vertellen? Wie is de doelgroep? Wat wil je met de video bereiken? En waar en wanneer wordt de video ingezet? Staat deze essentiële informatie op papier? Dan kan het brainstormen over een passend concept beginnen!”

3. Persoonlijke content raakt

“Op basis van punt één en twee kom je tot een uniek videoconcept dat bij het evenement past. Als extra tip willen we meegeven, dat persoonlijke content werkt. Onze video werd getoond tijdens het personeelsfeest en draaide om de kernwaarden ‘trots’ en ‘samenwerken’. Aan de hand van vragen lieten we collega’s zelf ervaringen delen, dit alles met een knipoog en ruimte voor een grap. Want: dat past bij DeFabrique. Zo werd het een video van 17 minuten voor én door collega’s. In een tijd waarin het draait om micro-momenten en snelle content is dit lang, maar door de persoonlijke verhalen en gezonde dosis humor bleef iedereen geboeid”, tipt Aimée.

video op evenement

4. Leg informatie vast 

Aimée: “Wie druk is vergeet wel eens wat. Leg gemaakte afspraken daarom vast op papier: van lunchpauze tot het doel van de video. Zo neem je onduidelijkheid in de communicatie weg en werk je samen naar hetzelfde doel toe. In een briefing en draaiboek neem je in elk geval op:

  • Doel
  • Boodschap
  • Kernwaarden
  • Concept
  • Tijdsplanning
  • Contactpersonen op locatie
  • Deadlines
  • Praktische zaken als lunch en aan te schaffen materialen

5. Bedenk wat je verder met de content kunt

Bob vertelt: “Met de video ga je sowieso het geformuleerde hoofddoel bereiken, maar denk in deze fase ook al eens na over het gebruik van de video’s voor andere doeleinden. Geschoten beelden kun je bijvoorbeeld gebruiken voor een GIF en persoonlijke verhalen zijn misschien wel erg geschikt voor een ‘Werken Bij’-website. Je kan nog veel content creëren met de geschoten beelden.”

 

 

Delen: