Nieuws 08/06

DeFabrique stapt volledig over op biologische koffie

Het zwarte goud, bakkie pleur, leut of hoe je het ook wil noemen: onze gasten, partners en collega’s zijn dol op een goede kop koffie. Sterker nog: het is de meest gedronken drank binnen DeFabrique. Daarom moet de koffieboon van de allerbeste kwaliteit zijn. Sinds vorige week zijn wij daarom overgestapt op de biologische koffie van Blue Mountain. Een leverancier die zich inzet voor de lekkerste én meest verantwoorde koffie.

BETER VOOR MENS EN MILIEU

We horen je denken: wanneer is koffie biologisch? Bij het telen van biologische koffiebonen wordt er geen gebruik gemaakt van kunstmatige-, chemische meststoffen of bestrijdingsmiddelen. Bij het verbouwen en verwerken van de koffie is er dus extra aandacht voor zowel het milieu als voor de personen die erbij betrokken zijn. De koffieboon is SKAL-gecertificeerd en de koffie van Blue Mountain is Rainforest Alliance. “De kwaliteit en smaak van de koffie staan op plek één, maar wij nemen verantwoordelijkheid voor de hele koffieketen. Dat onderscheidt ons”, vertelt Barista Rosanne. 

DeFabrique biologische koffie

KOFFIEKETEN BEÏNVLOEDEN 

Rosanne: “We kunnen nog lang niet alles beïnvloeden, maar in elke stap van het proces willen wij onze bijdrage leveren. Van koffieboer, naar coöperatie, naar logistiek, branden, vermarkten en gebruik bij onze relaties. Ook al is het soms een druppel op een gloeiende plaat, waar we kunnen steunen we lokale projecten. Stapje voor stapje kom je verder.” DeFabrique vindt niet alleen in smaak, maar ook in dit gedachtegoed een sterke partner in Blue Mountain. “Ze hebben oog voor de mensen om zich heen en passie voor wat ze doen. Duurzaamheid is de enige manier om te ondernemen voor volgende generaties, dat begrijpen zij als geen ander”, aldus Operationeel Manager Melvin de Lange.

SMAKEN VERSCHILLEN

Nog even terug naar de koffieboon. Wat voor koffie heb jij straks in je glas bij DeFabrique? “Onze koffiebonen komen van over de hele wereld. Van elke lading koffie die binnenkomt, wordt een monster genomen. Dit monster doorloopt het productieproces om vervolgens gekeurd te worden op kwaliteit. Omdat koffiebonen variëren in grootte, kleur, compositie en waterinhoud wordt er iedere keer gezocht naar de perfecte combinatie. Want: over smaak valt wel te twisten! Het melangeren gebeurt secuur en professioneel, met aandacht voor de specifieke smaken en aroma’s. Elke melange heeft een optimale brandingstijd en temperatuur.” DeFabrique serveert de BIO blend. Een donker gebrande koffiemelange met een volle, romige body met tonen van chocolade en specerijen. 100% arabica. Kom je snel proeven?

Delen: