Nieuws 23/11

Nieuwe mijlpaal: DeFabrique rolstoel-proof

Maar liefst 300 van de 1200 gasten verplaatsten zich op 20 november tijdens de 18de editie van de Nationale MS Dag met krukken, scootmobiels, speciale segways en rolstoelen door DeFabrique. “We hebben onze locatie geoptimaliseerd voor dit evenement en zijn trots op het resultaat,” aldus commercieel directeur Sybren Ophof.

De voormalige mengvoederfabriek is logischerwijs niet ingericht om mindervalide gasten te ontvangen. “Precies daarom is de MS Dag voor ons een bijzonder evenement,” legt Ophof uit. “We hebben echt op de details gelet om de bezoekers een optimale beleving te geven.”

Rolstoel proof

Locatie rolstoel-proof

In nauw overleg met de organisatie van het MS Fonds heeft DeFabrique alle toiletten voorzien van strips waardoor de toegang daarvan werd vereenvoudigd. Ook is er een extra invalidentoilet ingehuurd. 100 parkeerplekken voor de deur en gemarkeerde rolstoelvakken in de zalen zorgden ervoor dat de mindervalide gasten verzekerd waren van een plekje. Daarnaast is er in de hele locatie rekening gehouden met de breedte van de doorgangen, zodat twee rolstoelen elkaar zonder problemen konden passeren. Tot slot hadden de zitjes maar drie stoelen, zodat er altijd ruimte was om een rolstoel aan te schuiven.

“Het blijft lastig om zoveel mensen met een hulpmiddel zorgeloos door een gebouw te laten manoeuvreren, maar gelukkig biedt DeFabrique genoeg ruimte en faciliteiten,”

Kwaliteit van leven

Het grootste evenement in de Benelux op het gebied van MS ging dit jaar over onderwerpen als stamceltherapie, progressieve MS, de rol van onze darmen bij MS, cognitie, nieuwe behandelingen/ontwikkelingen en kwaliteit van leven. Ophof betrekt dat thema graag op de evenementenlocatie. “We hopen dat we door het klaren van deze logistieke uitdaging het comfort en de veiligheid van onze gasten zodanig hebben verhoogd, dat ze echt een dagje hebben kunnen genieten.”

Rolstoel proof

 

Delen: