Nieuws 12/07

DeFabrique werkt aan nieuwe locatie: de Stoomerij

Tijdens kinderkledingbeurs SundaySchool konden gasten al even kennismaken met het ruimtelijke en lichte karakter van de Stoomerij. De nieuwste aanwinst van DeFabrique opent officieel in april 2020.

DeFabrique breidt uit

Commercieel directeur Sybren Ophof vertelt: “Ruim vijftien jaar geleden begon het herbestemmen van de oude mengvoederfabriek tot evenementenlocatie. Inmiddels staan er acht locaties op de teller en blijft de behoefte aan meer ruimte groeien. Sommige evenementen – zoals bijvoorbeeld SundaySchool – worden nog elke editie groter.” Ophof besloot daarom een volgend pand op het terrein onder handen te nemen.

Werken aan de wauw-factor

“Een voormalige opslagruimte wordt omgetoverd tot ‘wauw-locatie’. Het begin is er, we zijn nu aan het finetunen. De ruimte van 400 m2 onderscheidt zich door haar luchtige, lichte karakter en de uitkijk op het kanaal.”

Stoomerij
Stoomerij tijdens SundaySchool

Rondlopen in geschiedenis 

Deze locatie vertelt over een mijlpaal in onze geschiedenis. Ten tijde van de mengvoederfabriek dreven stoommachines vanuit hier de fabriek aan. Kokend water werd omgezet in op- en neergaande beweging. Hierdoor konden de wielen in de fabriek als een geoliede machine ronddraaien. Voor het eerst was er geen kracht meer nodig van mens en dier om machines aan te drijven. Ophof: “Het gevoel van de stoommachines komt terug in het decor van drijfstangen en vliegwielen.”

Klaarstomen

“Er is al met de ruimte geëxperimenteerd. De komende maanden gaan we mede met de input van klanten de Stoomerij klaarstomen voor gebruik. Zo wordt de locatie nog voorzien van moderne faciliteiten. De officiële opening staat gepland in januari 2020. Daarover later meer!”

Stoomerij

Stoomerij

Delen: