Nieuws 11/06

Terugblik: openingsavond Night of the Century

Wauw! De kop is eraf. Donderdag openden wij samen met XSAGA en Restaurant Basiliek onze deuren voor Night of the Century. Een unieke en culinaire reis door de tijd.

TICKETS

INTERACTIEF DINER

Tot en met 20 juni is de oude fabriek zowel het decor als de inspiratie voor een interactief diner op sterrenniveau. Gasten reizen in vijf gangen en vijf ruimtes door de tijd. Een unieke combinatie van theater en gastronomie.

Night of the Century
Foto: Nico Alsemgeest

ALLE ZINTUIGEN OP SCHERP

Tijdens ‘de avond van de eeuw’ worden alle zintuigen geprikkeld. Michelinsterrenchef Rik Jansma en zijn brigade van Restaurant Basiliek trakteren gasten op de mooiste gerechten en wijnen. De derde gang symboliseert bijvoorbeeld de jaren ‘60. “Ik dacht hierbij aan flowerpower en de Watersnoodramp. Ik maak dus een gerecht met Oosterscheldekreeft, gegarneerd met bloemen”, vertelt hij. Daar blijft het niet bij: ruimtes zijn tot in de kleinste details in thema aangekleed. Vanaf moment één word je onderdeel van een spannend liefdesspel tussen de robuuste fabriek en de Utrechtse domtoren. Per gang reis je zo aan de hand van het liefdesverhaal langs de culinaire geschiedenis van de afgelopen eeuw.
BIJZONDER MOMENT

Hoe wij de eerste avond hebben ervaren? Lidia Bernaert (Commercieel Manager DeFabrique): “Na een jaar van nagenoeg stilte en afstand mogen we weer doen waar we het meest van houden: volledig live mensen verbazen, verrassen en verwonderen. Verwachtingen overtreffen! In deze samenwerking komt alles samen. Daarnaast is het natuurlijk fantastisch om op deze manier het 100-jarig bestaan van het pand en het 20-jarig jubileum van DeFabrique evenementenlocatie te vieren. We kijken uit naar de komende avonden!”

Delen: