Nieuws 04/09

Stralende dag voor zonnedak op de Havenloods

Yes! Het is vandaag Duurzame Dinsdag. Een extra stralende dag voor de 334 zonnepanelen op het dak van onze Havenloods. De dag is namelijk in het leven geroepen om deze en andere duurzame investeringen in het zonnetje te zetten. Een perfect moment voor een terugblik. Want wat heeft het zonnedak DeFabrique in het eerste jaar opgeleverd?

Groenere toekomst

DeFabrique vindt duurzaamheid belangrijk omdat het de enige manier is om te kunnen ondernemen voor volgende generaties. Vorige zomer plaatsten we daarom een zonnedak. De eerste stap richting een groenere toekomst.  “De investering is vooral genomen vanuit milieu-overwegingen. In samenwerking met het energiecollectief van industrieterrein Lage Weide heeft DeFabrique de mogelijkheden onderzocht. En nu we een jaar verder zijn bevalt het nog altijd goed’’, vertelt directielid Allart van Eck.

DeFabrique installeert zonnedak | zonnedak

Zonovergoten zomer

Met een zomer vol tropische temperaturen en een hittegolf hier en daar, is er genoeg zon voor de panelen. Allart vertelt enthousiast: ‘’De zonnepanelen wekken per jaar ruim 87.000 KwH op, wat genoeg is om een energieneutraal event te organiseren. In 2018 leverden ze tot nu toe al boven de 60.000 KwH op.” Het was dus in alle opzichten een schitterende zomer.

Over Duurzame Dinsdag

Op Duurzame Dinsdag krijgen duurzame, innovatieve ideeën een podium in politiek Den Haag. Het kabinet neemt op de eerste dinsdag in september een koffer in ontvangst met honderden ideeën en initiatieven voor een groenere toekomst.

Delen: