Blog 20/12

Een dag met: een op- en afbouwmedewerker bij DeFabrique

Een baan als op- en afbouwmedewerker bij DeFabrique, hoe ziet dat er nou precies uit? Het is in elk geval heel divers, je ontwikkelt jezelf tijdens trainingen en maakt natuurlijk de tofste evenementen mee. Wat deze functie inhoudt? In deze blog kom je erachter.

Het begin van de dag

Goedemorgen! Dagelijks begin je de dag samen met een bakkie pleur en een briefing. Welke werkzaamheden moeten er vandaag gedaan worden? En wie doet wat? Tijdens het opbouwen van een evenement moet je ook rekening houden met evenementen die op dat moment bezig zijn. Met een rinkelende heftruck langs een presentatie rijden? Beter niet! Je wil de sprekers niet storen.

CED - op- en afbouwmedewerker
📸 Nico Alsemgeest

Werkzaamheden

De dag van onze collega’s begint normaal gesproken om 8 uur en eindigt om 4 uur. De uiteindelijke werktijden zijn afhankelijk van de evenementen die op- en afgebouwd moeten worden. In het hoogseizoen werkt het team in drie shifts: de ochtend-, middag- en avondshift. Als team bouw je samen aan een evenement: barren worden gebouwd, glaswerk geplaatst, podia worden neergezet, de inrichting wordt verzorgd en de puntjes worden op de i gezet bij het klaarmaken van de ruimtes. Je bent een belangrijke factor voor de opdrachtgever. Jij fixt de ruimtes, dan kunnen zij zich focussen op de inhoud. Een sterk staaltje ontzorgen dus!

DE FUNCTIE IN HET KORT

Zelfstandig werk
Divers
Veel verantwoordelijkheid
Jong team
Doorgroeimogelijkheden
Toffe evenementen
Trainingen
Mooi historisch pand

Helpende hand

Buiten het personeel van DeFabrique zijn er ook nog andere partijen aan het werk tijdens de opbouw, zoals: standbouwers, leveranciers, podiumbouwers en tapijtleggers. Deze mensen moeten allemaal hun werk goed kunnen doen. Jij bent graag een helpende handen met bijvoorbeeld lossen en het op de juiste plek zetten van materialen.

comeback Congrestival - Corporate Festival - op- en afbouwmedewerker

Blijven ontwikkelen

Werken in een industrieel pand is enorm uitdagend. Geen ruimte is hetzelfde. Daarom is voor het aanleggen van een evenement goede kennis van groot belang. DeFabrique biedt trainingen aan zoals heftruck rijden, het aanleggen van kabels en water, stroom leggen en materialen kennis, zodat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen binnen het vakgebied. Bij DeFabrique organiseren we jaarlijks gemiddeld 350 evenementen, van groot en indrukwekkend tot klein en intiem. Als op- en afbouwmedewerker werk je mee aan het creëren van deze uiteenlopende evenementen, want dankzij de variatie aan ruimte en de flexibiliteit van onze locatie realiseren wij congressen, feesten, beurzen en hackathons. Geen dag is hetzelfde!

Delen: