4 tips voor een congres vol energie

Het is de nachtmerrie van elke event organisator: je hebt een mooie zaal, interessante sprekers, toffe presentaties en toch verslapt na enige tijd de aandacht van het publiek. Dat kan anders. Het is tijd voor een energieboost! Wij zetten vier tools voor je op een rijtje waardoor je gasten vol inspiratie en energie het evenement verlaten: 

1. Catchbox

Gooi een onderwerp – letterlijk en figuurlijk – in de groep met de Catchbox! De draadloze microfoon gooi je zo naar elkaar toe, dus geen geklungel en geren meer met microfoons. De interactie zorgt voor een langere aandachtsboog bij je gasten en de informatie blijft beter hangen. Bezoekers moéten wel bij de les blijven, want de CatchBox kan zo je kant op komen! Dit geeft gegarandeerd humor en reuring in de zaal.

Congres vol energie

2. Buzzmasters

Ben je op zoek naar een energieke interactie tijdens je evenement? Met Buzzmasters krijg je de zaal gegarandeerd in beweging. Het publiek maakt via hun smartphone verbinding met een groot beeldscherm. Door middel van polls en vragen geef je mensen een stem en actieve rol tijdens een sessie. Het leuke van deze methode is, dat je ook reacties op het scherm krijgt van mensen die normaal gesproken niet vaak aan het woord zijn.

Congres vol energie

3. DRAAISTOELEN

Laat je gasten eens plaatsnemen in draaistoelen op je evenement. Deze uitdagende opstelling geeft je gasten gegarandeerd een energieboost. Het is net The Voice of Holland, maar dan iets anders. Er zijn meerdere podia en gasten bepalen zelf naar welk podium ze kijken. Een uitdaging voor de spreker en leuk voor het publiek. De opstelling is ook top wanneer er tussen een plenaire sessie door veel in groepen wordt gesproken. Voor welke spreker zou jij draaien?

Congres vol energie

4. Robot Pepper

Wil je gasten op een verrassende en toegankelijke manier in contact brengen met de nieuwste technologieën? Zet Robot Pepper in als hét verrassingselement van de dag. Pepper is ontworpen voor sociale interactie en hierdoor breed inzetbaar. Zo kan hij de gasten begroeten en ze doorverwijzen naar de registratiebalie. Ook kan hij een bijdrage leveren tijdens een presentatie. Wil je nog een stapje verder gaan? Bied je gasten een meet&greet aan met Pepper, dit leidt gegarandeerd tot originele en inspirerende momenten.

Congres vol energie

Delen: