6 laagdrempelige netwerkconcepten

Tijdens een bedrijfsevenement durft 85% van de gasten niet op onbekenden af te stappen. Als organisator kun je netwerken niet sturen, maar wel stimuleren. Onze accountmanager Monique verzamelde 6 laagdrempelige netwerkconcepten die gasten helpen het gesprek te starten.

1. Kletspot

“Ja, zo simpel kan het zijn! De kletspot brengt met stellingen, vragen en dilemma’s het gesprek op gang. Er bestaan kant-en-klare varianten, maar je kunt er ook voor kiezen eigen kletspotten te maken. Gepersonaliseerde vragen die verbonden zijn aan het evenement en de doelgroep slaan aan en zorgen ook na deze activiteit nog voor gespreksstof.’’

netwerkconcepten

2. Networktables

“Deze tool brengt eenvoudig de juiste eventbezoekers met elkaar in contact. Een gast geeft vooraf aan met wie hij/zij in contact wil komen. Later ontvangt de gast een specifieke tijd en netwerkplek. Dit kan in de vorm van een één-op-één gesprek, maar bijvoorbeeld ook tijdens rondetafelgesprekken die toegespitst zijn op een specifiek onderwerp. Krowden.com helpt gasten voor, tijdens en na het evenement efficiënt netwerken. Plus: voor jou als event organisator zijn er veel mogelijkheden om de tool uit te breiden en data te analyseren.”

3. Autorit als netwerkvorm

“Een gave en laagdrempelige netwerkvorm: werknemers uit het organiserende land halen op weg naar het evenement buitenlandse gasten op uit hun hotels. Een informele manier om iemand gelijk beter te leren kennen. Vervolgens kun je ook nog samen het evenement binnenlopen.”

4. Netwerklunch

“Een netwerkvorm waar ik zelf veel ervaring mee heb zijn netwerklunches als onderdeel van het evenement. Gasten gaan in groepjes van ongeveer acht personen uit elkaar. Iedereen krijgt 30 seconden om te vertellen wat hij/zij voor de ander kan betekenen. Is het relevant? Dan wissel je kaartjes uit, anders niet. Zo filter je gemakkelijk de relevante gesprekspartners uit de groep.”

5. Belbutlers

“Een mooie offline netwerkvorm die ik je niet wil onthouden: de Belbutlers van Aaaaha! Twee dienbladen met ouderwetse telefoons dienen als ijsbrekers. Wanneer de telefoon rinkelt lopen beide butlers op iemand af en zeggen: “het is voor u!”. Zo raak je via de telefoon met elkaar in contact. Weet je even niet wat je moet zeggen? Dan helpen de butlers je op weg. Een speelse manier om te netwerken!”

netwerkconcepten
Bron: Aaaaha! Bureau voor live communicatie

6. De netwerkshow

“Met de Netwerkshow pak je het grootser aan. De show helpt het publiek op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen. Ook worden tips en tricks over netwerken gedeeld en tot slot strijden gasten om de winst tijdens de Grote Netwerkquiz. Een mooie mix van leren en plezier maken!”

Gratis stappenplan: ‘Hoe organiseer ik een impactvol evenement?’ 

 Meer weten? Ontvang gratis een vijf-daags stappenplan van Event
Specialist Esmee Veldman zodat jij er direct mee aan de slag kunt.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen: