6 tips voor een onvergetelijk nieuwjaarsfeest

Mag jij dit jaar het nieuwjaarsfeest organiseren? Top! Op zoek naar inspiratie? We verzamelden vast 6 tips voor een perfect nieuwjaarsfeest met de juiste doelen, zodat 2018 een knallend startschot krijgt. Tijd voor een onconventionele afsluiting of start van het seizoen!

1. Bedank je werknemers voor hun inspanningen

Een studie van het Incentive Research Institute wijst uit dat millennials vooral interesse hebben in een bijeenkomst waar hun inspanningen centraal staan en waar op een leuke manier aan hun skills kan worden gewerkt. Lekker eten en drinken is leuk meegenomen, maar niet de hoofdzaak. Awards doen het erg goed bij deze groep. Denk aan nominaties voor samenwerken, genereren van omzet en innovatie.

Nieuwjaarsfeest
Feest Loods 8

2. Doe een hippe teambuilding-activiteit tijdens het nieuwjaarsfeest

Een teambuilding-activiteit geeft je de mogelijkheid om mensen die normaliter niet met elkaar samenwerken, bij elkaar te brengen. Organiseer wel iets hips, dat aansluit bij je werknemers of collega’s. Prison Island is ideaal voor gemixte groepen van strategen, prestatie-tijgers en beweeglijke collega’s. Ontsnappen jullie tijdens het nieuwjaarsfeest samen uit de gevangenis?

3. Verras en beloon je werknemers

Een loterij is een leuke manier om werknemers gedurende de avond te verrassen met mooie beloningen. Ook persoonlijke of gepersonaliseerde cadeaus zijn een succes. Geef vooral iets wat je personeel zal waarderen en niet iets waar de bedrijfspromotie vanaf spat. Als je echt tijd steekt in een cadeau, dan zullen je werknemers dat onthouden.

nieuwjaarsfeest
DeFabrique Winterfeest 2015: exclusief sitting dinner

4. Maak je personeel enthousiast voor het komende seizoen

Een deel van het feest moet in het teken staan van het komende jaar. In 63% van de gevallen zijn bedrijfsblunders namelijk te herleiden naar een gebrek aan communicatie tussen managers en uitvoerend personeel. Als je je doelen tijdens een evenement met een laag stresslevel en een hoog fun-gehalte presenteert, dan is de kans groot dat je personeel deze zal oppikken. Doe dit uiteraard wel op een leuke manier! Bijvoorbeeld door een photobooth in te richten in het thema van je feest en werknemers te vragen wat hún missie is of aan welk doel zij willen bijdragen komend jaar.

5. Kies een onconventionele ruimte

Wil je een onvergetelijk evenement organiseren? Kies dan voor een onconventionele ruimte. Bij DeFabrique dans je bijvoorbeeld tussen de silo’s of in een oude kokosnotenopslag; enthousiaste reacties gegarandeerd.

Bedrijfsfeest - Feest - Band - Kroonluchter - DeFabrique - Personeelsfeest - Nieuwjaarsfeest
Bedrijfsfeest in de Perserij

6. Maak een originele uitnodiging

Geen strakke layout, maar een festivalflyer, flessenpost of kaartje aan een ballon. Zorg ervoor dat je werknemers al praten over de uitnodiging, dan komt het met de opkomst en de betrokkenheid ook wel goed. Zorg wel dat de uitnodiging in de sfeer van je event is en dat je de toffe uitstraling ook waarmaakt tijdens het feest.

Delen: