7x STRTFSTVL inspiratie

Op 18 en 19 februari toverde STRTFSTVL DeFabrique om tot een waar straattheaterwalhalla. Eventprofessionals en festivalprogrammeurs dompelden zich onder in de wereld van de verbazingwekkende live acts. Uit meer dan 100 spetterende acts hebben wij vast 7 tips geselecteerd die jouw evenement naar een hoger niveau tillen.

Tip 1: Abacus
Een feest is geen feest zonder muziek, maar de Mil Mel 2 ‘El Fidel’ van Abacus maakt je feest onvergetelijk. De voormalige Sovjet helikopter heeft een turbulent bestaan achter de rug: in de jaren 60 werd hij in het geheim verscheept van Moskou naar Cuba, 25 jaar later werd hij als reddingshelikopter ingezet en tijdens een operatie in Somalië viel hij ten prooi aan plunderaars. Nu mag de helikopter in rust genieten van zijn oude dag. Een beter pensioen kan niet, want deze eyecatcher ademt feest en brengt een bijzonder stukje geschiedenis mee naar jouw locatie.

STRTFSTVL
Abacus – Mil Mel 2 ‘El Fidel’

Tip 2: Bakkie Bike Cinema
Heb je zin in een filmpje? De Bakkie Bike Cinema is een mobiele bioscoop in een bakfiets. Ook gasten in de rij kunnen de popcorn er vast bij pakken, want de twee dames voor de entree laten hun eigen theater- en dansrepertoire er graag op los. Wachten voor de film was nog nooit zo vermakelijk!

Tip 3: Cirque Colorique
Laat de circusartiest in je opborrelen tijdens de voorstelling van het bonte gezelschap Cirque Colorique. De kleinste circusparade ter wereld bestaat uit zeven spelers. Je kan gelijk solliciteren, want zij laten het publiek maar al te graag meespelen in de show. Het kan de steltloper, jongleurs, acrobaten en live muzikanten niet bont genoeg.

STRTFSTVL
Cirque Colorique

Tip 4: Duo Musa
Ben je op zoek naar dé blikvanger van je festival? Duo Musa maakt met sensationele luchtacrobatiek de avond onvergetelijk. Kijk omhoog en laat je verbazen door dans, spanning, sensatie, humor en acrobatiek op 8 meter hoogte.

Tip 5: Kunst op Stelten
Wie zegt dat steltlopers alleen tof zijn op een Elrow feest? Deze dynamische acts zetten je avond zeker weten op stelten. En het leuke is: jij bepaalt welke act(s) de avond – letterlijk en figuurlijk – naar grote hoogte tillen. Of je nou paarden het event op wil sturen of een heel gezin: het kan allemaal.

STRTFSTVL
Jelicious – Van Katoen

Tip 6: Vinyl
Probeer maar eens stil te blijven staan op de beats van deze LP’s. Naast een lekker plaatje draaien staat er midden op het vinyl-podium een popcornfontein. Ja, je leest het goed! Dus zin in een lekkere snack? Pak een vinylschaal en vang zoveel mogelijk verse popcorn. Niet alleen een hele leuke, maar ook een hele gezonde manier om aan hapjes te komen.

Tip 7: Originally Fake
Richt tijdens de show Mister Davis & Me maar vast je ogen richting het dak, want dit is een show op grote hoogte. De inspiratie wordt gehaald uit het album van Miles Davis waarvoor nauwelijks werd gerepeteerd. Precies dát is de inspiratie voor een sterk staaltje luchtacrobatiek van Originally Fake. De ingrediënten zijn slechts een touw, 7 meter hoogte en een flinke dosis improvisatievermogen.

STRTFSTVL - Originally Fake
Originally Fake
Delen: