3 voordelen van een Ideeëntheater op je congres

Organiseer je binnenkort een congres? Verras je bezoekers met een subsessie in een Ideeëntheater. Schuif de rijen stoelen aan de kant en ga samen het gesprek aan in deze eyecatcher. Waarom hier? Team DeFabrique geeft drie redenen.

1. BEVORDERT ONGEDWONGEN SFEER

Heb jij de event trends voor 2022 al gelezen? Hierin wordt onder andere de festivallisering van zakelijke evenementen aangestipt. De kern van festivals ga je terugzien op congressen: een ontspannen sfeer waarin bezoekers hun eigen programma samenstellen. Het Ideeëntheater draagt bij aan dit gedachtegoed. Je zit hier niet in rijen achter elkaar naar een spreker te luisteren, maar op verschillende hoogtes in een halve cirkel. Dit voelt voor bezoekers veel informeler en dynamischer. 

2. VOLLEDIGE AANDACHT

‘Klein is het nieuwe groot’: het intiem opzetten van evenementen wordt voorlopig de nieuwe manier van impact maken. In een volle zaal is het zo makkelijk om even een appje te sturen of je mail bij te werken. Een Ideeëntheater biedt ruimte aan een kleinere groep, waardoor de sfeer direct een stuk intiemer wordt. Zou jij in onderstaande setting je mobiel er nog even bijpakken? Waarschijnlijk niet! Dus: hoe kleiner de groep, hoe vollediger de aandacht. De boodschap wordt persoonlijk en komt beter aan bij de doelgroep.

ideeëntheater congres
Ideeëntheater in Jutekelder

3. INTERACTIE STIMULEREN

De setting van een Ideeëntheater is anders dan veel gasten gewend zijn op een congres. In een plenaire setting weet je niet wie er vier rijen voor je zit: je bent veel anoniemer. Terwijl je in een halve cirkel elkaar direct in de ogen kijkt. Zo ontstaat er automatisch meer verbinding en interactie. De intieme, veilige omgeving van een Ideeëntheater zorgt ervoor dat gasten durven te spreken, waardoor je dieper kunt ingaan op vraagstukken en echt met elkaar kunt connecten. Hier ontstaan betekenisvolle contacten. 

 

Delen: