Nieuws 09/06

Terugblik: Joffi organiseert klimaatneutrale benefietgala

Joffi organiseerde de eerste klimaatneutrale benefietgala voor het Helen Dowling Instituut. Het doel van de avond was om geld in te zamelen voor de psychosociale zorg die het Helen Dowling Instituut biedt aan mensen met kanker en hun naasten. Het thema van het Gala was ‘Dare to dream, dare to fly’.

Naast een prachtige netto-opbrengst van € 278.125,= werd nog een doel nagestreefd: het volledig klimaatneutraal produceren van het Gala. Met haar groene certificering droeg de Fabrique in Maarssen al een steentje bij. Daarnaast is optimaal gebruik gemaakt van duurzame middelen en lokale leveranciers. Rekeninghoudend met drukwerk, horeca, stroomverbruik en zelfs de autokilometers van alle aanwezige gasten resteerde een CO2 uitstoot van 28,75 ton. Deze wordt nu vervolgens volledig gecompenseerd met een investering in duurzame groene projecten van de Climat Neutral Group. Joffi ontving een officiële certificering voor dit CO2 neutrale event.

Het Gala werd op zaterdag 6 juni gepresenteerd door Anita Witzier en bestond uit een mooi diner, een loterij en een veiling. Aan de avond werkten onder andere mee Alma Nieto, Corpus Acrobatics, Eric Koller, Anita Meijer, Brigitte Nijman, Tony Neef en Ronald Giphart. Tot in de late uurtjes werd de after party opgeluisterd door Henk Westbroek en DJ’s Wipneus & Pim.

Bron

Delen: