Nieuws 22/03

Vooruitblik: Dutch Tea Festival 2017

Op zondag 28 mei 2017 staat DeFabrique voor de tweede keer in het teken van thee. De laatste early bird tickets van het Dutch Tea Festival vliegen de deur uit, dus wees er snel bij!

Dutch Tea Festival early bird

Het Dutch Tea Festival wordt georganiseerd voor theeliefhebbers, horecazaken, bedrijven en iedereen die een gezellig dagje uit wil. Tijdens dit festival zorgt DeFabrique voor een warm onthaal van nieuwsgierige nieuwkomers en echte theekenners.

Het programma zit vol met allerlei interessante workshops, onder andere over de herkomst van thee en de soorten thee zoals kinderthee, Afrikaanse thee, Matcha of hennepthee. Naast de workshops leer je thee proeven van één van de Dutch Tea Championship finalisten, kun je gezamenlijk thee drinken, mediteren of een Chinese of Japanse theeceremonie bijwonen. Naast alle activiteiten struin je over de theemarkt of neem je plaats in het Theeater.

Dutch Tea Festival early bird

Wat is er nieuw dit jaar?

  • Er vinden meer lezingen plaats met nieuwe thema’s;
  • Er zullen op de theemarkt meer producten te koop zijn die te maken hebben met thee. Denk aan servies, verschillende soorten thee, chocolade, ijsthee, waterkokers, boeken en tijdschriften over thee (en koffie);
  • Er is een PRO-zone met speciale workshop voor de gevorderde theekenner;
  • Er wordt aandacht besteed aan de nieuwste theetrends van 2017. Onder andere het ‘pairen’ van food bij je thee passeert de revue. Welke chocolade zou jij willen proeven bij een vers gezet kopje witte thee?
    Het Japanse Matcha, een bijzondere groene poeder dat vol zit met vitaminen en antioxidanten, is dé theetrend van 2017. Uiteraard wordt hier ook informatie over gegeven op het Dutch Tea Festival!Dutch Tea Festival early bird

Meer informatie over o.a. interessante nieuwsberichten, de standhouders van 2017 en de prijzen vind je op de website. Bekijk ook onderstaande video van vorig jaar.
Delen: