Nieuws 24/01

Gespot in DeFabrique: routingtool Wizzymaps

Er zijn tientallen manieren om je gasten de juiste weg te wijzen tijdens een evenement. In november spotten we een nieuwe routingtool met potentie. Dell EMC gebruikte tijdens hun jaarlijks terugkerende congres in DeFabrique Wizzymaps: een gebruiksvriendelijke plattegrond- en informatietool. Hoe dat werkt? Scan de QR-code op locatie en go!

Plattegrond en programma in één

Wizzymaps is een kersverse speler op het gebied van slimme plattegronden. Het programma is vergelijkbaar met Google Maps, maar wordt specifiek ontwikkeld voor locaties en evenementen. Bij binnenkomst scan je met je telefoon de aangegeven QR-code (dat kan tegenwoordig gewoon met je camera op iOS en Android). Vervolgens opent de plattegrond in je browser waardoor je niet speciaal een app hoeft te downloaden. Als gast kun je niet alleen gebruik maken van de plattegrond, maar ook van het geïntegreerde programma. Je ziet precies welke presentaties waar zijn. Ook cateringruimtes en toiletgroepen staan aangegeven. Je kan als evenementenorganisatie of -locatie de informatie voor de gast zo gedetailleerd maken als je zelf wenst. Via GPS weet Wizzymaps waar je loopt en hoe je op de juiste locatie komt. Dat er nog stappen te maken zijn voor GPS indoor bleek tijdens het DELL EMC congres. De GPS-functie werkt binnen minder goed dan buiten waardoor de web-app voornamelijk gebruikt werd als informatievoorziening en plattegrond. Maar: het heeft zeker potentie gezien de ontwikkelingen binnen GPS!

“Als je van alle festivals in Nederland de plattegronden en informatieboekjes zou verzamelen, heb je aan het eind van het seizoen een pakhuis vol papier.”

https://www.youtube.com/watch?v=sYuBFgYLn5w

Een duurzaam alternatief

Tijdens Dell EMC spraken wij met Afke Blanksma, Manager Marketing and Business Development bij Wizzymaps , om antwoord te krijgen op de vraag waarom deze tool van toegevoegde waarde is op je evenement. “Wizzymaps speelt in op de behoefte van de klant: mensen willen niet voor alles een nieuwe app downloaden, maar wel on-the-spot weten waar, wat te doen is.”, aldus Afke. “Daarnaast is Wizzymaps beter voor het milieu dan traditionele oplossingen. Als je op alle Nederlandse festivals de plattegronden en informatieboekjes zou verzamelen, heb je aan het eind van het seizoen een pakhuis vol papier. Dat is ongelofelijk zonde.”

Delen: