Nieuws 26/01

16 februari: Kennissessie over toepassing van beacons op evenementen

Nieuwsbericht geplaatst op greatervenues

Het is dé technologische ontwikkeling waar we op evenementenvlak veel van verwachten te zien de komende jaren: Beacons. De zendertjes bieden tal van voordelen voor events en locaties. Maar wat zijn de mogelijkheden en wie durft zich nu al aan deze technologie te wagen? Evenementenlocatie DeFabrique dook in de materie en houdt op 16 februari een kennissessie voor eventmanagers over beacons.

beacons

Kennissessie

De kennissessie De toepassing van Beacons op evenementen vindt plaats op 16 februari in Evenementenlocatie DeFabrique in Utrecht. In een ochtend praten diverse sprekers je bij over de technologie en vooral over de toepassing ervan voor evenementen. Geslaagde en minder geslaagde showcases komen voorbij en ook de valkuilen komen aan bod. De sessie is geschikt voor ‘beginners’ en ‘gevorderden’ en bieden een goede kans om je kennis over live marketing op te krikken, prangende vragen te stellen en te netwerken.

beacons

Wat is een beacon?

Een beacon (‘baken’ in het Nederlands) is een zendertje dat via bluetooth een signaal uitzendt waarmee het de positie van gebruikers bepaalt en van informatie kan voorzien door middel van push-notificaties. De technologie werd al in 2013 geïntroduceerd en voornamelijk ingezet in de retail. Winkels sturen passanten kortingscodes toe wanneer zij in de buurt komen van hun beacon.

beacons

Delen: