Nieuws 30/03

Nieuwe wijnleverancier: Wein- und Sektgut Ch. W. Bernhard

Goed eten en drinken wordt steeds belangrijker op evenementen. DeFabrique staat voor innovatie en kwaliteit en streeft continu naar optimalisatie van het cateringaanbod. Een mooi voorbeeld hiervan is het statement dat DeFabrique maakte op de Gouden Giraffe Event Awardshow: de Vegetarische Giraffe.

Nieuwe wijnleverancier

Wein- und Sektgut Ch. W. Bernhard
Het aanbieden van een kwalitatief goede wijn vinden wij erg belangrijk. Pijlers als lokaal en het beperken van foodmiles stonden hierbij centraal. Uiteindelijk viel de keuze op Wein- und Sektgut Ch. W. Bernhard uit het Duitse dorpje Frei-Laubersheim. Deze keuze vertelt daadwerkelijk een verhaal en past volledig bij DeFabrique. De wijnen komen namelijk relatief gezien uit de buurt, waarmee de foodmiles aanzienlijk beperkt worden. Daarnaast behoort de wijnmakerij tot een van de oudste wijnproducenten van Rheinhessen en de eigenaar, Hartmut Bernhard, behoort alweer tot de twaalfde generatie van het familiebedrijf.

Bekijk onderstaande video voor een impressie van het bedrijf:


Kwaliteitswijn

De gunstige klimaatomstandigheden en de consequente controle van de oogst waarborgen de productie van wijnen van topkwaliteit. De druiven profiteren maximaal van de zon, doordat de wijngaarden op het zuidoosten en zuidwesten gelegen zijn. De wijnen worden opgeslagen in vaten van roestvrijstaal of eikenhout afkomstig uit Frankrijk. Deze vaten hebben een neutraal karakter en geven geen aroma’s aan de wijn.

Nieuwe wijnleverancier

We zijn trots dat wij de wijnen van Wein- und Sektgut Ch. W. Bernhard mogen schenken. De kwaliteit is dusdanig hoog, dat de wijnen behoren tot de top honderd van Duitsland en worden genoemd in “Robert Parker’s Wine Buyer’s Guide” en de “Gault Millau Weinguide Deutschland”.

Delen: