Nieuws 17/02

Terugblik: Inspiratiebeurs STRTFSTVL Showcase

Op 12 en 13 februari vond STRTFSTVL Showcase, dé inspiratiebeurs voor eventprofessionals en festivalprogrammeurs, plaats bij DeFabrique. Uit meer dan 100 spectaculaire live shows en acts hebben wij vijf tips geselecteerd die de beleving van jouw evenement naar een hoger niveau kunnen tillen.

Tip 1: De World’s Smallest Escape Room
De World’s Smallest Escape Room, één van de interactieve objecten van Actic, is de allerkleinste mobiele escape room ter wereld. Ervaar hoe het is om onder tijdsdruk te moeten ontsnappen. Wie weet binnen slechts 30 seconden te ontsnappen door de code te kraken? Deze escape room is voor iedereen die wel eens in the box out the box wil denken!

Tip 2: Estropício, acrobatiek meets dans en theater.
Het gezelschap Estropício weet met hun shows het publiek een unieke ervaring te bezorgen. De veelzijdige shows bestaan uit een combinatie van vloeracrobatiek, luchtacrobatiek, dans en theater. Hun nieuwste show “Praxis” gaat om het experiment, het proces van kennis door actie. Een show zonder woorden, alleen maar luisteren, drie spiegelbeelden en een praxis.
Tip 3: Kunst op Stelten
Kunst op Stelten brengt jouw evenement op theatrale wijze tot leven met bijvoorbeeld dynamische acts op stelten, acts in de lucht of een volledige show. Kies jij voor de Magic White Horses, de Samba Queens of liever de Bodypaint Act? Of passen de shows met de bijzondere combinatie van steltenkunst, dans, live muziek, theater, trapeze, acrobatiek en vuurperformances beter bij jouw evenement?


Tip 4: Wordbites, de kracht van gesproken woord
Laat je meeslepen door de poëtische teksten van spoken word artist Hugo de Haas van Dorsser. Hij weet onder de naam Wordbites op unieke wijze gesproken woord te combineren met live muziek, zang, filosofie of moderne dans. Zijn pakkende woordkunsten weet hij te versterken door gebruik te maken van humor en stiltes.

Tip 5: Eisuke Saito, de straatartiest in zijn rol als ninja
Om de wereld van de straatperformance te ontdekken is ACE-K, de artiestennaam van Eisuke Saito, een echte aanrader. Tijdens zijn optreden passeren acrobatiek, jongleren en trucs met ballonnen de revue. Dit alles doet hij met snelle en minutieuze bewegingen als een ninja. Vooral de unieke acts met diabolo en lichtstaven vielen goed in de smaak bij het publiek.

Delen: