Nieuws 14/04

Terugblik: Ruimte voor ruimte

Vorige week organiseerden wij de eerste editie van het inspiratie-evenement Ruimte voor ruimte. Deze dag stond volop in het teken van “challenge to change”. Hoe ga je na de pandemie weer vol energie aan de slag? En welke patronen kunnen er doorbroken worden om weer positief en energiek in het leven te staan? Het antwoord op deze vragen werd volop besproken tijdens deze inspiratiedag. 

Spectaculaire opening

De gasten werden bij binnenkomst verrast met een show van skateboarder Douwe Macaré en BMX’er Jorrit van Drumpt. Hierna konden de deelnemers met veel enthousiasme plaatsnemen bij de presentatie van Kevin Weijers. 

Ruimte voor ruimte

Positieve mindset

Kevin Weijers vertelde zijn inspirerende verhaal over hoe hij in 80 experimenten de wereld rond zou reizen. Dit was een ommekeer in zijn leven. Hij kwam erachter dat buiten de lijntjes kleuren kan helpen om hele mooie dingen te bereiken. Hij vroeg zich regelmatig af: ‘wat als het wél lukt?’ 

“De definitie van een experiment is iets doen waarvan je van tevoren niet weet hoe het eindigt.”

Ruimte voor ruimte

Masterclass 

Na deze inspirerende talk konden de deelnemers zelf aan de slag tijdens de break-out-sessie. Het principe van de 21-dagen-niet-klagen-challenge, werd uitgelegd en vervolgens konden de deelnemers ook met ideeën komen. Deze werden op een groot whiteboard geschreven en met elkaar besproken. Om deze inspirerende dag af te sluiten was er ruimte om met elkaar te netwerken tijdens de borrel. Nu is het aan de deelnemers zelf om hiermee aan de slag te gaan. Hopelijk brengt het hen veel goeds! 

“Klagen is negatieve feedback geven op een situatie, zonder de intentie te hebben om daar wat aan te doen”

Delen: