6 tips voor een duidelijke event plattegrond

Tegenwoordig weet je met één druk op de knop hoe je van A naar B komt. Niet alleen op straat, maar ook op je evenement moeten gasten in een handomdraai de weg kunnen vinden. We helpen je op weg met 6 tips voor het maken van een duidelijke event plattegrond. 

Tip 1: Werk vanuit de belangrijkste ruimtes

Bepaal de belangrijkste en meest gebruikte ruimtes van je evenement en licht deze uit op de plattegrond. Zijn er verschillende cateringruimtes? Zorg dan dat het duidelijk is hoe gasten vanuit hier bij de sub- en plenaire zalen komen. Krijgen gasten juist veel keuze- en bewegingsvrijheid? Bepaal dan welke ruimtes prioriteit hebben en zorg dat vanuit deze ruimtes routing door de locatie duidelijk is.

tips event plattegrond

Tip 2: Voeg locatiefoto’s toe

Moeten je gasten tijdens het evenement wisselen van gebouw? Voorkom verdwaalde bezoekers door afbeeldingen toe te voegen van de verschillende locaties. Dit kun je bijvoorbeeld doen door genummerde foto’s achter op de event plattegrond toe te voegen. Zo hebben je bezoekers een visueel referentiepunt.

Tip 3: Gebruik verschillende kleuren en tekens

Mensen zijn visueel ingesteld: onze hersenen verbinden onbewust kleuren en herkenbare iconen aan een plek of gebeurtenis. Gebruik dit tijdens het maken van een plattegrond in je voordeel! Iedereen kent de iconen voor het toilet, de lift of een nooduitgang, maar dit kan je bijvoorbeeld ook doen met cateringruimtes, subzalen en entertainment. Voeg daarnaast kleuren toe om gebieden of ruimtes nog duidelijker te maken op de plattegrond. Vervolgens gebruik je dezelfde kleuren op de fysieke locatie om gasten nog makkelijker door de locatie te laten navigeren.

Wizzymaps - Nieuws - tips event plattegrond

Tip 4: Noteer de snelste en gemakkelijke paden

Wordt er op het evenement veel van ruimte gewisseld? Laat de ‘toeristische route’ door de locatie of over het evenement even achterwege en geef met stippellijnen op de plattegrond aan hoe gasten zo snel mogelijk van A naar B komen.

Tip 5: Bied aanvullende informatie

Soms kan het een toevoeging zijn om extra informatie toe te voegen aan je plattegrond. Denk hierbij aan: keynote sprekers, niet-te-missen entertainment of een unieke ruimte die je jouw gasten niet wilt ontnemen. Deze aanvullende informatie draagt bij aan de bezoekersbeleving. 

Tip 6: Maak je plattegrond persoonlijk 

Misschien wel de moeilijkste en meest moderne tip: maak je plattegrond persoonlijk. Steeds meer evenementen maken gebruik van interactieve (online) plattegronden. Dit betekent in de praktijk dat alle bezoekers op jouw evenement een individuele reis maken en voor hun eigen behoeftes bediend willen worden. Wizzymaps is zo’n voorbeeld: een interactieve plattegrond waar informatie, dagplanning en routing in samenkomt. Door gebruik te maken van nieuwe technieken is het nog makkelijker je plattegrond voor iedereen uniek te maken. 

Heldere routing - tips event plattegrond

Delen: