5 tips voor een succesvol netwerkevenement

Nu fysieke evenementen weer plaatsvinden zien we heel duidelijk dat netwerken behoefte nummer één is. Gasten willen geen bomvol programma, maar tijd om met elkaar te praten. Met deze 5 tips organiseer je een succes netwerkevenement.  Let’s connect!

1. Kies een passend eventtype

Durf de standaard los te laten. Ga niet direct voor een congres, maar vraag jezelf af: waar hebben mijn bezoekers behoefte aan? Wat is de manier om dat te bereiken? Juist nu de wens zo groot is om face-to-face contact te leggen raden wij aan om een eventtype te kiezen die om de bezoeker draait. Tijdens een Unconference, Corporate Festival of Chaos Evenement draait het bijvoorbeeld volop om keuzevrijheid en de intrinsieke motivatie van bezoekers. Gasten kunnen eigen keuzes maken, waardoor ze meer openstaan voor elkaar en het merk. 

netwerkconcepten - Unconference - gedragsverandering - Onconferentie - Nederland - Utrecht - Unconference organiseren - Unconference Playbook - tips succesvol netwerkevenement

2. Zorg voor voldoende pauze

Je weet wat ze zeggen: de leukste gesprekken vinden plaats bij het koffiezetautomaat! Houd bij het maken van het draaiboek daarom rekening met de duur van en het aantal pauzemomenten. Zorg dat je gasten genoeg tijd hebben om met elkaar het gesprek aan te gaan én om een broodje te eten. 

3. Creëer een uitnodigende omgeving

Een sfeervolle omgeving draagt bij aan een goed gesprek. Creëer daarom voldoende plekken waar gasten ongestoord met elkaar kunnen bijpraten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de mobiele huiskamertjes, een parksetting of een plek waar je telefoon helemaal buiten blijft: de Offline Bar. Mogelijkheden genoeg voor jouw netwerkevenement!

tips succesvol netwerkevenement

4. Maak netwerken een programma-onderdeel

Faciliteer je gasten niet alleen in inhoudelijke sessies, maar juist ook in netwerkmomenten. Voeg netwerkonderdelen aan het programma toe waarbij bezoekers nieuwe contacten kunnen leggen of oude bekenden kunnen spreken. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van netwerktafels, speeddates of de praatbank. 

5. Houd rekening met ‘netwerkangst’

Net als voor het Coronavirus zijn er altijd gasten die netwerken spannend vinden. Als event organisator kun jij netwerken niet sturen, maar wel stimuleren. Laagdrempelige netwerkconcepten zoals een kletspot of belbutlers breken het ijs en brengen het gesprek op gang. Want eerlijk: na zo’n lange periode van thuiswerken en weinig mensen zien moet iedereen weer een beetje inkomen. Lees meer over netwerkconcepten die het ijs breken >

Delen: