Nieuws 26/05

DeFabrique als decor voor manifest Cultuur in Actie

Na Project Touchscreen, #hearts2connect en de zes uur durende radioshow van Soenda strijkt nu de Nederlandse culturele sector neer in onze Copraloods. In de week van 30 mei t/m 5 juni vraagt het manifest Cultuur in Actie elke dag van 10:00 tot 22:00 via een livestream aandacht voor het belang van de culturele sector.

LAAT JE STEM HOREN

Het doel van deze actie? Samen een luide stem vormen die opkomt voor cultuur. Een van de initiatiefnemers Johanna ter Steege vertelt: “De culturele sector is hard geraakt door de coronacrisis. Via deze weg vragen we om een bredere financiële ondersteuning vanuit de politiek én zorgen we voor bewustwording dat cultuur geen vrije tijd is, maar van levensbelang.”

Cultuur in Actie

BEKEND EN ONBEKEND

21 presentatoren zoals Paul de Leeuw, Daphne Bunskoek, Twan Huys, Irene Moors, Richard Groenendijk, Clairy Polak, Jörgen Raymann, Hanneke Groenteman en Marlijn Weerdenburg zorgen dat zowel bekende als onbekende mensen uit de cultuursector een podium krijgen. Tijdens deze zogenoemde ketendemonstratie kunnen mensen naar DeFabrique komen om zichzelf en/of de cultuursector in vijf minuten te presenteren. Dit gebeurt uiteraard coronaproof. Of je nou een professional of amateur bent: elk geluid is tijdens Cultuur in Actie welkom!

DIGITAAL MALIEVELD

Omdat verzamelen op het Malieveld nu niet mogelijk is, gebruikt Cultuur in Actie livestream als haar platform om een luide stem te vormen. Met een speciale teller wordt bijgehouden hoeveel mensen met hun achterban uiteindelijk op het ‘digitale Malieveld’ staan. Wil je de livestream volgen of je aanmelden om vijf minuten een podium te krijgen om je verhaal te vertellen? Dit kan via: https://www.cultuurinactie.nl/

Delen: