Nieuws 23/02

DeFabrique gecertificeerd met Green Key goud 2021

Het internationale duurzaamheidskeurmerk Green Key heeft DeFabrique met goud beoordeeld. Iedere twee jaar wordt onze evenementenlocatie bezocht door keurmeesters die vaststellen hoe duurzaam het bedrijf is. Zuinig omgaan met energie en water, recyclen, milieuvriendelijk schoonmaken en keuzes rondom biologische voeding staan onder andere op de checklist. Altijd weer een mooi ijkmoment, om te kijken waar we staan in het verduurzamen van ons bedrijf. 

OVER GREEN KEY 

Dit is hét keurmerk voor bedrijven in de toeristische en recreatieve branche die controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid en hiermee verder gaan dan wet- en regelgeving. Het keurmerk toont dat bedrijven er alles aan doen om het milieu te sparen, zonder dat er wordt ingeleverd op comfort en kwaliteit. Voor het behalen van Green Key voldoet DeFabrique aan operationele normen.

Green Key 2021

GROENERE TOEKOMST

Projectmanager Martin vertelt: Het herbestemmen van industrieel erfgoed en het restaureren van gebruikte materialen is de meest duurzame beslissing die we ooit hebben gemaakt. We geloven dat duurzaamheid de enige manier is om te ondernemen voor volgende generaties. Het zit in alle lagen van ons bedrijf. De Green Key keuring vind ik altijd een mooi moment om te kijken waar we staan. Wat gaat er goed en waar kunnen we nog verbeteren?”

DUURZAAM ONDERNEMEN

Afgelopen jaren investeerde DeFabrique al in groene stroom door 334 zonnepanelen te plaatsen, worden foodmiles beperkt door samen te werken met lokale leveranciers, vervangen Roze Bunker-siropen onze frisdranken en promoten we kraanwater. Martin: “Daarnaast investeren we ook in onze toekomst door bijvoorbeeld samen te werken met scholen en stageplaatsen aan te bieden. Ook hebben wij afgelopen jaar veel geïnvesteerd in LED verlichting in samenwerking met onze techniekleverancier Bijman. Bijna alle ruimtes zijn voorzien van LED parren van Robe. Samen kom je verder! We blijven ontwikkelen.”

Delen: