Nieuws 28/11

DeFabrique thuisbasis van Best Event Award winnaar: Gouden Giraffe 2016

Meer dan 600 corporate marketeers en communicatieprofessionals waren afgelopen februari getuige van ‘s werelds beste event in de categorie ‘Convention’. De Gouden Giraffe Event Awards 2016 (GGEA) kreeg gisteren in Porto een keer zelf een award uitgereikt van de internationale jury. Een prestatie waar we meer dan trots op zijn, al was het maar omdat de winnende show bij DeFabrique plaatsvond.

In dit filmpje pitcht Sjoerd Weikamp – hoofdredacteur van EventBranche.nl – aan de jury het concept van het evenement en de reacties van het publiek:
Ode aan het vak

De Gouden Giraffe Event Awards 2016 was een ode aan het vak, aan creativiteit, aan effectiviteit en dat vierden we in een bizarre awardshow met 5 gouden caravans, vuurwerk, confetti, een fanfare en live pitches in een festivalsfeer. “Als dat evenement, symbool voor de Nederlandse eventbranche, een award wint…dan hebben we allemaal gewonnen!” aldus Weikamp.

Gouden Giraffe

Ruimte naar ruimte

Hij benadrukt de kracht van de verrassing waarvan slim gebruik is gemaakt tijdens de GGEA 2016. “We verplaatsten de gasten per programma-onderdeel naar een nieuwe, indrukwekkende industriële ruimte, zodat ze de hele avond geprikkeld bleven. Op deze manier hebben we het maximale surprise-effect behaald én de locatie optimaal benut.”

Meer live!

De Gouden Giraffe Event Awards maakte indruk op de aanwezige professionals. Hun feedback overtuigde de organisatie om zich in te schrijven voor de Best Event Awards. “Dat we genomineerd waren was al een enorme verrassing. In Porto hebben Patrick van eventmarketingbureau Xsaga en ik de vragen van de jury kordaat en vol passie gepareerd. Toch was er niet overdreven veel hoop tussen het geweld van onder meer Audi, Youtube, Frauenhofer, FIA, etcetera,” vertelt Sjoerd. “Het was fantastisch om te horen hoe de jury onze awardshow – met al haar verrassingen, creativiteit en inhoud – hoger waardeerde dan de events van die absolute A-merken. Nu is het weer aan de branche: doe allemaal mee, laat je beste cases zien, laat zien wat de impact en het effect van goede en slimme events en live communicatie is.”

Gouden Giraffe

Inschrijving verlengd

Ook komende Gouden Giraffe Event Awards vindt plaats bij DeFabrique. Vaar mee op het succes van editie 2016 en schrijf je in! Samen laten we zien hoe krachtig ‘live’ is en welke krachtige rol eventmarketing en live communicatie spelen in de marcom-mix van bedrijven en organisaties. Dit jaar mag de jury ook 2de en 3de prijzen per categorie uitreiken én zijn er special awards voor ‘meest innovatieve concept’ en ‘meest creatieve concept’. > www.gouden-giraffe.nl

Delen: