Nieuws 03/05

DUS: work hard, play hard in één locatie

Ken jij het eigenwijze broertje van DeFabrique al? Onlangs opende op slechts drie kilometer afstand van de oude mengvoederfabriek DUS: de Utrechtse Stadsvrijheid. Een zakelijke speelplaats die inspireert, verbindt, nieuwe inzichten geeft en het kind in je naar boven brengt.

INSPIRATIE = UIT DE COMFORTZONE

Er is steeds meer vraag naar inspirerende ruimtes voor kleine groepen. In de zomer van 2017 openden wij daarom de Smederij, een karakteristieke en multifunctionele ruimte waar teams zorgeloos kunnen brainstormen. Maar daar bleef het niet bij. Even verderop werden plannen gesmeed voor een meeting playground die alle ruimte geeft om vrij te denken. Het uitgangspunt? Work hard, play hard.

“DUS is a meeting playground for innovative teams that want to build the future and GET THEIR SH*T DONE”

VRIJHEID ZIT IN DE GROND

Locatiemanager Niels vertelt: “Vrijheid en creativiteit stonden altijd al centraal op deze locatie aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Vroeger viel deze plek buiten de stadsmuren waar het draaide om veiligheid, bestuur en recht. De sfeer was hier veel vrijer. Het DNA wat bij DUS in de grond zit is nog steeds leidend.”

DUS Plattegrond - work hard play hard - speelkwartier - vrijheid - creativiteit
Plattegrond van DUS: De Utrechtse Stadsvrijheid

ALLE RUIMTE VOOR VRIJHEID

Getting SH*T done doe je met je team in één van de 26 meeting spaces. Alle moderne vergaderfaciliteiten zijn aanwezig, maar wat betreft inrichting keerde DUS donkere, steriele vergaderlocaties de rug toe. Hier draait het om licht en speelsheid: gras op de vloer, perzische tapijten, tafelbladen van dik karton om op te brainstormen en schrijven én schepen die voorbij tuffen. “Hier is alle ruimte voor vrijheid. Want: creatieve ideeën ontstaan pas als je uit de comfortzone stapt.”

SPELEN TUSSEN DE BEDRIJVEN DOOR

Ook pauze geeft ruimte in je hoofd. Je komt letterlijk en figuurlijk op adem doordat de cateringruimte zich op een andere plek bevindt. “In de vergaderruimtes is geen catering aanwezig, deze vind je als je via buiten naar het cateringplein loopt.’’ Dit doen we juist om gasten uit te dagen even tot rust te komen’’, zegt Niels. Nouja, dat op adem komen zeggen we nou wel, maar hier vind je het speelkwartier. Tijd om het kind in jezelf los te laten! Lekker schommelen aan de kraan, chillen in de hangmat, basketballen en andere spannende activiteiten volgen. Zeg nou zelf: heerlijke guilty pleasures toch? Hierna kun je weer met een fris brein aan de slag om doelen te behalen. DUS: waar wacht je nog op? Ontdek het kind in jezelf en zeg de groeten tegen moeten.

“Creatieve ideeën ontstaan pas als je uit de comfortzone stapt”

DUS - defabrique - playground - de utrechtse stadsvrijheid - speelkwartier

Delen: