Nieuws 29/11

Nieuw! De Kombuchabar

Ken jij Kombucha al? Deze ‘onsterfelijkheidsthee’ is razend populair in Engeland en Amerika en de hype waait nu langzaam over naar Nederland. Een gezond alternatief voor frisdrank, zonder in te leveren op smaak. Tijd voor een test! Dit hippe drankje vind je nu in onze eigen Kombuchabar.

GEFERMENTEERDE FRISDRANK

Een bar moet spannend zijn. En spannend, dat is dit drankje van YAYA Kombucha zeker. Kombucha is een gefermenteerd non-alcoholisch drankje dat gemaakt wordt van zoete thee en een levende cultuur van goede bacteriën en gisten. Tijdens het fermenteren veranderen de kleur en smaak van de thee en suikers. Het idee van levende bacteriën is misschien minder smaakvol, maar de uniekefrisse smaak des te meer.

EERSTE REACTIES

De ‘original’ smaak wordt geschonken van de tap en er staan verschillende smaken klaar om uit een flesje te proeven. Event manager Fabiënne: “We hebben nu een aantal keer getest met de Kombuchabar. Gasten vinden het interessant, omdat ze het niet kennen. Het klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar bij de eerste slok zijn gasten echt verrast.”

WIST JE DAT?

Kombucha:

  • Boordevol zit met vitamine B, aminozuren en organische zuren;
  • Voor het eerst werd geschonken in China in het jaar 221 BC ten tijde van de Tsin Dynastie;
  • Het in ons darmstelsel zorgt voor een balans tussen goede en slechte bacteriën; 
  • Minder suiker bevat dan frisdranken;
  • In China de onsterfelijkheidsthee wordt genoemd.

Kombuchabar

Delen: