Nieuws 30/04

STRTFSTVL presenteert NO SHOW gids

Dit jaar geen STRTFSTVL Showcase in DeFabrique. Waar publiek normaal geniet van de magie van straattheater, blijft het nu stil. Gelukkig zitten de organisatoren niet stil en lanceerden zij voor 2021 STRTFSTVL NO SHOW. Een gids met ruim honderd straattheater-acts en voorstellingen uit binnen- en buitenland.

PLOTSELING STILSTAND

Normaal verzamelen honderd (inter)nationale acts variërend van straattheater, circuskunsten, illusionisten, acrobaten tot interactieve theateracts zich in DeFabrique voor een tweedaagse showcase. Programmeurs, impresario’s en event managers laten zich inspireren door de honderden acts om zo uiteindelijk (straat)theatervoorstellingen te kiezen om het publiek te vermaken. Vorig jaar februari leek er nog weinig aan de hand, maar een maand later viel alles stil. “Gemiddeld zagen (straat)artiesten het aantal optredens met 80 procent of meer afnemen en festivals moesten uiteindelijk besluiten 2020 dan maar over te slaan”, aldus organisatoren Rob Vugs en Mariska Jacobi.

STRTFSTVL NO SHOW

GIDS VOL INSPIRATIE

Maar: we bereiden ons voor op betere tijden! Honderden artiesten staan klaar om weer op te treden in de straten van Europa. De STRTFSTVL NO SHOW gids werd daarom in het leven geroepen. Meer dan 100 straattheater-acts gebundeld op één plek. Spreekt een act je aan? Dan kun je terecht op de website van STRTFTSVL voor extra foto’s, filmpjes en aanvullende informatie. De organisatoren hopen via deze weg te inspireren en kansen te bieden voor een zomer vol vreugde, plezier en (straat)vertier! En laten we eerlijk zijn: wie kijkt daar nou niet naar uit?!

STEUNTJE IN DE RUG

Wil je STRTFSTVL graag een handje helpen? Naast de gratis online gids, kun je ook tegen een kleine vergoeding een gedrukte variant ontvangen of een support ticket kopen. Je steunt op deze manier het platform en de artiesten die ook dit jaar weer staan te springen om op te treden op festivals en andere events in binnen- en buitenland.

Delen: