Blog 15/09

Eventmanager Fabiënne Wennekes: “De gast is altijd nummer één”

Maak kennis met de jonkie van het operationele team: Eventmanager Fabiënne Wennekes. Als er iemand is die bewijst dat leeftijd slechts een getal is, dan is zij het wel. “Het grootste compliment voor mij is als opdrachtgevers de volgende keer weer met mij willen samenwerken.”

Tijdens haar opleiding tot Facilitair Manager liep ze haar eerste stage bij DeFabrique. “Het beviel zo goed: ik heb er gelijk nog een stage achteraan geplakt. Ook werkte ik in de weekenden hier. Ik heb altijd hard willen werken en elk vrij moment gevuld.”

OVER FABIËNNE WENNEKES

In een glitterjurk op de dansvloer of keihard beuken met een ‘knot op je kop’: voor Fabiënne (22) maakt het niet uit. Zolang zij maar niet stil hoeft te zitten. Ook buiten werk is zij actief. “Ik hou van reizen, ga graag een paar weken per jaar op wintersport en bezoek andere evenementen met vrienden.”

“Mijn mindset is positief: ik geloof erin dat alles goedkomt”

100% INZET

Na het afronden van haar studie kreeg ze de vraag om het team te komen versterken als Junior Eventmanager. “Ik kreeg een unieke kans en heb deze met beide handen aangegrepen. Het team is ongelofelijk leuk. We zijn echt maatjes! We kunnen samen beuken, lachen veel, maar zijn ook niet bang om elkaar feedback te geven. Je weet wat je aan elkaar hebt. Ik kan honderd procent mezelf zijn in dit bedrijf”, vertelt Fabiënne enthousiast.

“Als iets niet klopt, dan zie je dat meteen”

Fabiënne Wennekes
Een deel van team Operations

BELANGRIJKE SCHAKEL

Het teamgevoel zit duidelijk goed, maar wat doet een Eventmanager nou precies? Fabiënne: “Tijdens een evenement ben ik het aanspreekpunt voor de opdrachtgever. Ik regel dat alles gaat zoals zij het in hun hoofd hebben. Het draaiboek staat uiteraard op papier, maar in praktijk wijkt het altijd af. Zo kan het zijn dat de lunch eerder begint dan gepland of er sessies uitlopen. Dit heeft invloed op de rest van het programma. Een opdrachtgever moet daarom altijd op mij kunnen terugvallen. Als Eventmanager ben je echt de spin in het web. Je bent ook het aanspreekpunt voor werknemers en leveranciers. Je moet snel met iedereen kunnen schakelen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat alles goed verzorgd, smaakvol en schoon is. Wat er op zo’n dag ook gebeurd: ik probeer altijd alles mogelijk te maken. Deze baan vereist honderd procent inzet en ik wil dat ook geven voor dit bedrijf en onze opdrachtgevers.”

Maak kennis met - Fabiënne Wennekes

SAMEN SUCCESVOL

Een succesvol evenement neerzetten doe je samen. “Als collega’s werken we uiteindelijk allemaal aan hetzelfde doel: gasten een onvergetelijke beleving meegeven.” Voor een Eventmanager begint dit niet pas op de dag zelf. Fabiënne vertelt: “Ik heb ongeveer een week van tevoren een afspraak met Event Productie. Hierin spreken we het evenement van A tot Z door, bespreken we wat de opdrachtgever verwacht en hoeveel gasten er komen. Ook kan ik nog op- of aanmerkingen doorgeven. Voor een succesvol verloop van het evenement is de voorbereiding cruciaal.”

DE ULTIEME BELEVING

“De gast is altijd nummer één”, zegt Fabiënne stellig. “Zij komen bij ons op bezoek en wij moeten zorgen dat alles goed geregeld is. Uiteindelijk draait het om het totaalplaatje. Als iets niet klopt, dan zie je dat meteen. Pas als alles klopt, kun je de ultieme beleving meegeven.”

“Ik kan hier volledig mezelf zijn”

EINDELOZE MOGELIJKHEDEN

“Ik denk sowieso dat dit industriële pand een beleving op zich is. Voor gasten die hier nog nooit zijn geweest, voelt dit een beetje als een spannend doolhof. In de ene ruimte sta je te dansen op de vide en een paar meter verderop zit je tussen de silo’s te dineren. Dat is denk ik ook wat ons uniek maakt: bijna alles is hier mogelijk. De ruimtes zijn voorzien van basisfaciliteiten en verder is alles verrijdbaar. Hierdoor kunnen we bijna alle wensen realiseren. De ene week staat onze locatie vol met dino’s van legosteentjes, dan is er weer een modeshow tijdens een groot sitting dinner en de andere keer wordt er weer een high-tech livestreamstudio opgebouwd. De mogelijkheden zijn hier eindeloos.”

Maak kennis met - Fabiënne Wennekes

CONSTANTE GROEI

“Ik zie mezelf hier nog jaren werken, elke dag is anders en de uitdagingen blijven. Hoeveel ervaring je ook hebt in een functie: ik geloof dat je elke dag blijft leren. Daarnaast zijn de evenementen enorm veelzijdig. De ene dag draai je een serieus congres, de andere dag weer een uitbundig bedrijfsfeest en dan weer een sitting dinner.” De ambitie van Fabiënne? “Steeds grotere en complexere evenementen draaien.”

GROOT DROMEN

Wat Fabiënne nog wel zou willen zien in de toekomst? “Ik vind de Perserij altijd een enorm veelzijdige locatie. Hier kunnen we met behulp van de vides nog hele vette producties realiseren. Daarnaast zou ik hier heel graag een keer een groot Elrowfeest willen organiseren. Een uitgebreid diner gevolgd door een feestavond met alles erop en eraan lijkt mij ook magisch. Van de beste artiesten tot aan entertainment dat door het publiek loopt: het kan mij niet groot genoeg. Verder hoop ik ooit als Event Manager te werken op feesten bij Ushuaïa in Ibiza en op Tomorrowland.”

Fabiënne Wennekes - Bar

TIPS VOOR ANDERE EVENTMANAGERS

  • Verdiep je in het draaiboek;
  • Achterhaal wat de opdrachtgever van jou verwacht;
  • Geef een duidelijke briefing aan de eventmedewerkers;
  • Bewaar ten alle tijden de rust;
  • Denk altijd een stap vooruit.
Delen: