Blog 11/02

Vooruitkijken met Hein Soeter

Het afgelopen jaar is voorbijgevlogen en met meer evenementen dan ooit gaat 2018 als een bewogen jaar de boeken in. In ‘Vooruitkijken met’ gaan we in gesprek met medewerkers van DeFabrique. Aan de hand van 2018, kijken we samen vooruit naar 2019. Dit keer maken we het podium vrij voor een drijvende kracht achter onze creatieve catering: Hein Soeter, chef-kok bij DeFabrique.

Over Hein


Hein Soeter (43) wist al vroeg dat hij van koken zijn beroep wilde maken. Van jongs af aan hielp hij zijn vader in de snackbar en na de Mavo leek een koksopleiding dan ook een logische keuze. “Ik was 20 jaar oud en ik wilde de allerbeste in het vak worden.” De Duivenaar ging uiteindelijk op zoek naar zijn eigen creativiteit en ontdekte via cateraar La Vie de grote evenementen. In 2010 kwam hij bij DeFabrique terecht. De vader van twee kinderen sport graag en vertrekt in vakantietijd het liefst naar Duitsland.

Welke dag uit 2018 springt er voor jou uit?

Je maakt zoveel mee, het is moeilijk om één dag uit te kiezen. De grote evenementen zoals SPAR komen elk jaar met andere thema’s die vervolgens van de stands tot in de catering zijn doorgevoerd. Dat totaalplaatje zorgt voor beleving bij de bezoeker en is erg inspirerend! Maar ook de kindermodeshow van Sunday School was super gezellig. Eigenlijk alle evenementen waarbij je live kookt en tussen de gasten staat geven mij energie. Het contact met mensen is fantastisch. Tijdens die evenementen ben ik de schakel tussen de koks op de vloer, de klant en de bezoekers. Je schuift alle poppetjes op de juiste plaats en wanneer ik zie dat alles goed gaat, voel ik me supertrots!”

Welk event uit 2018 zou jij een-op-een herhalen in 2019?

“Voor mij zit het in de kleine dingen. Zoals de presentatie van een specifieke soep. We serveerden een neutrale roomsoep waarbij iedere gast zelf een smaak kon toevoegen. Er stond een steiger met allerlei smaken: van tomaat tot asperges en alles daartussenin. Je zag de verbazing op alle gezichten. Je creëert een hele bijzondere ervaring bij mensen. Dat zou ik graag opnieuw doen.”  

Naar welk evenement van 2019 kijk je het meest uit?

“Er is geen specifiek evenement waar ik naar uitkijk. Ik kijk eigenlijk altijd uit naar concepten, zoals Chefs on Stage, waarbij we gerechten voor de neus van gasten bereiden. Verser kan niet! Ook de shared dining evenementen waarbij mensen verschillende grote gerechten met elkaar aan tafel delen brengen een leuke sfeer met zich mee.” 

Mentelity Foundation

 

Wat is jouw droomevenement voor 2019?

“Ik zou het mooi vinden als hier een foodtruckfestival zou plaatsvinden met alleen maar hele mooie gerechten. Halve kreeften, gebakken ganzenlevers, ossenhaas en dan allemaal sterwaardig gepresenteerd. Ik zie gelijk een gala- of jaren twintig-stijl voor me. Met een zeppelin boven DeFabrique en alles in de ouderwetse stijl. Dat lijkt mij super!”

Welke foodtrend van 2019 moeten eventorganisatoren in de gaten houden?

“Als ik de foodtrends 2019 bekijk zie ik een toekomst met steeds minder plastic voor me. De vraag naar plasticvrije evenementen zal groeien en hierdoor zal ook het assortiment mee moeten veranderen. Mensen willen niet meer geassocieerd worden met het onnodig veel gebruiken van plastic. Misschien gaat het langzamer dan wij willen maar je ziet de transformatie nu al en dat vind ik een goede zaak.”

 

Delen: