Blog 14/01

Accountmanager Monique Koot: “DeFabrique is een speeltuin”

Tijdens haar sabbaticalreis kwam Accountmanager Monique Koot terecht in een cycloon. Tien dagen bracht ze door op een hotelkamer in Australië en plannen vielen in duigen. Het leerde haar een belangrijke les: “Hard blijven vechten tegen situaties die je toch niet kunt veranderen heeft geen zin. Je hebt twee opties: tegen de stroom in blijven zwemmen of leren surfen op de golven.”

Ze voegt toe: “Hoe meer je weet mee te bewegen, hoe leuker dingen weer worden. Dat bewonder ik zo aan het team van DeFabrique. Ondanks de coronacrisis kijken we naar wat er wel kan, het is hier een soort speeltuin. Ik denk dat opdrachtgevers dat ook voelen: alles kan hier.”

OVER MONIQUE KOOT


Uitdagingen en prikkels, daar gaat Monique (32) op aan. Het uiterste geven in sport, vrijheid ervaren tijdens het reizen en elke dag een ander soort evenement organiseren: het geeft energie. Toch komt ze altijd weer thuis in de rust. In een dorpje aan de Nieuwkoopse Plassen met familie en vrienden binnen handbereik. “Reuring zoek ik wel daarbuiten!”

“Elke dag en opdrachtgever is anders”

THUISKOMEN

Na haar rondreis ging Monique op zoek naar een nieuwe baan, iets wat echt bij haar paste. “Contact met opdrachtgevers is een must, dat geeft mij zoveel energie.” Uiteindelijk kwam ze drie jaar geleden terecht bij DeFabrique. “Het gevoel was meteen goed. Ik vind het nog elke dag fijn om hier te komen. Als ik ‘s ochtend het terrein op loop en de zonnestralen op de silo’s zie vallen kan ik alleen maar denken: wauw! Het voelt een beetje als thuiskomen! Vooral ook door de collega’s. We doen het samen en er is altijd ruimte voor humor. Ik hoop dat opdrachtgevers dit ook zo voelen.” Met een grote glimlach voegt ze toe: “Als mijn opdrachtgevers zeggen ‘ik pak zelf de koffie wel, ik weet waar het staat’, dat vind ik echt mooi.”

“Het pand leeft pas echt als er iets gebeurt”

VARIATIE & VERDER HELPEN

“Elke dag en opdrachtgever is anders, dat maakt dit werk zo leuk! Als afdeling hebben wij het eerste contact met opdrachtgevers en luisteren naar de wensen, eisen en doelen. Vervolgens verwerken we dit in een passend voorstel.” Lachend voegt ze toe: “Ik duik altijd helemaal in het bedrijf van mijn opdrachtgever! Dat helpt mij de vraag beter te begrijpen. Zo kun je iemand echt verder helpen. We verhuren niet alleen een ruimte, maar denken mee waar nodig: van doelen bereiken, creatieve invulling bedenken tot aan de opdrachtgever helpen intern collega’s te overtuigen. Je bouwt echt een vertrouwensband met elkaar op.”

Monique Koot

OMDENKEN

Maar een wereldwijde pandemie? Dat had niemand van tevoren voorzien. Monique: “Het pand is prachtig, maar leeft pas echt als er wat gebeurt! Als we gasten mogen ontvangen, als er reuring is. De manier van organiseren is nu zo anders. De focus ligt voornamelijk op online evenementen waardoor je ook anders gesprekken in gaat. Je let op andere dingen, zoals: past een digitaal evenement überhaupt bij je doelen? Hoe draagt dit bij aan de gehele marketingmix? Hoe houden we de concentratie van kijkers vast? Hoe creëren we online interactie? Wij moesten het wiel ook opnieuw uitvinden en werden geleefd. Inmiddels zijn we ervaren en ingespeeld om bij onze krachten te blijven: ontzorgen en adviseren.”

SAMEN STERKER

“Wat ik mooi vind aan deze situatie is, dat we het echt samen doen. Met opdrachtgevers, partners, maar ook met elkaar als collega’s. Je groeit meer naar elkaar toe en iedereen draagt vanuit zijn of haar expertise een steentje bij. We kijken echt naar wat er wel kan, dat verruimt ook wel weer je blik. Evenementen als Chaos in de Orde en Project Touchscreen zijn heel inspirerend en verfrissend. En om terug te komen op surfen op de golven: ik vind absoluut dat je als bedrijf mee moet bewegen en je aanpassen aan de situatie. Anders sta je zo lang stil. Je moet stakeholders betrokken houden. Niemand weet hoe lang dit nog gaat duren.”

“Het voelt hier als thuiskomen”

LOVE OF LIVE

“Ik kijk ook wel weer echt uit naar de live evenementen”, zegt Monique enthousiast. “Het mooie aan live vind ik dat er altijd ruimte is voor onverwachte momenten en kennismakingen. Het is heel flexibel en loopt vaak net wel iets anders dan in het draaiboek is bedacht. Je moet de hele tijd scherp blijven, die prikkels zijn belangrijk.”

Monique Koot

SPORTY SPICE

En als we dan toch aan het dromen zijn over live evenementen: wat staat er op de bucketlist van Monique? “Ik ben dol op wintersport! Van mij mag DeFabrique een keer omgetoverd worden tot een groot apres ski-festijn met bruine kroeg, sneeuw en noem het maar op. Een groot sportevenement lijkt mij ook echt te gek. Dat er professionele sporters hier in de locatie hun sport beoefenen. Hoe gaaf is dat?!”

TIPS VOOR ANDERE ACCOUNTMANAGERS

  • Wees gastvrij;
  • Blijf vooral jezelf; kies de aanpak die bij jou als persoon past;
  • Verdiep je in de opdrachtgever en het bedrijf; 
  • Vraag altijd naar het doel van het evenement.

Monique Koot

Delen: