Blog 13/02

Alcoholvrij meer dan een trend

Er is steeds meer vraag naar alcoholvrije en -arme dranken. Geen kater is geen schuldgevoel. Volgens onze Food Designer Jorrit Hagens is ‘gezond’ drinken een vorm van innerlijke cosmetica: “je bent wat je drinkt!”

Alcoholvrije bieren 

De alcoholvrije bieren zijn volwassen geworden en de vraag hiernaar is dan ook steeds ‘normaler’. Waar je tot vijf jaar terug als fashion victim met goed fatsoen geen alcoholvrije cocktail, juice of biertje durfde te bestellen, maak je nu juist een statement. Het blijkt dat alcoholvrije dranken en zomers fris de nieuwe trend is.

DeFabrique serveert standaard alcoholvrije bieren in het drankassortiment. “Het wordt gewoon supergoed gedronken,” aldus operationeel manager Melvin de Lange. “Je merkt dat onze gasten bewuster omgaan met alcohol. Heel positief.”

TEST: Alcoholvrije wijn DeFabrique

Om het assortiment uit te kunnen breiden met alcoholvrije wijnen, hebben we een smaaktest gedaan met echte 0,00% wijnen waar de alcohol met speciale technieken uit is gefilterd. Vini Vici kwam als winnaar uit de bus in de rode en de witte variant in de categorie van alcoholvrije dranken. Zin om een keer onze alcoholvrije wijnen te proeven? Vraag er gerust naar, wij zijn benieuwd naar jouw reactie!

alcoholvrij

Delen: