Blog 02/12

Uniek: DeFabrique als intieme festivallocatie

De meeste mensen kennen DeFabrique als locatie van besloten, zakelijke evenementen. De organisatoren van dancefestival Setfest en televisieprogramma Boer zoekt vrouw ontdekten dat ons industriële decor zich ook goed leent voor publieksevenementen en als festivallocatie. Ook technofestival Soenda komt hier ieder jaar terug.

Tijdens de drie edities van Setfest in DeFabrique dansten 2000 bezoekers tussen de oude Silo’s en Boer zoekt vrouw bracht de beroemde boeren en 2000 televisiekijkers al twee keer samen tijdens de befaamde afterparty. Soenda verwacht ruim 3000 bezoekers te verwelkomen op hun allereerste indoorfestival bij DeFabrique als festivallocatie.

Ruimte

Niet alleen het decor spreekt tot de verbeelding, ook de faciliteiten zijn op kleine én grote evenementen ingericht. “We hebben 700 gratis parkeerplekken voor de deur, ruimtes beschikbaar waar tot 3700 man zich vrijelijk kan bewegen en voldoende techniek om evenementen letterlijk goed uit te lichten,” vertelt commercieel directeur Sybren Ophof.

Jarenlange ervaring

“Daarnaast hebben we ook de professionele kennis in huis om publieksevenementen mogelijk te maken. De aantallen en opzet van zo’n evenement vertonen namelijk veel overeenkomsten met zakelijke bijeenkomsten die al jaren plaatsvinden bij DeFabrique. Denk aan de Accenture Innovation Awards of Kruitbosch Bike Event.”

Festivals

Festivalliefhebber en Marketing Manager Eugene Lubbers kijkt ernaar uit om het Soenda Indoor Festival te mogen hosten. “Festivals geven energie en daar worden we bij DeFabrique blij van. Ik ben op veel grote en kleine zomerfestivals geweest en zie de potentie om daarvan een indooreditie te programmeren in de winter. Wij zijn spaarzaam met het organiseren van indoorfestivals in onze oude mengvoederfabriek, het moet wel een bijzondere plek blijven.”

Op 13 februari 2016 kun je de sfeer zelf proeven tijdens de eerste indooreditie van Soenda bij DeFabrique als festivallocatie. Kun je zolang niet wachten? Bekijk dan snel de trailer hieronder:

Delen: