Blog 23/10

Eventmanager Sandra de Wit: “Elke dag loop je rond in een stukje geschiedenis”

Chaos. Hectiek. Spanning. En dat elke dag. Waar de een al stressvlekken krijgt van het idee, deinst eventmanager Sandra de Wit niet terug voor een beetje uitdaging. “Het rennen, vliegen, springen vind ik juist zo leuk aan de horecawereld. Ik hou van afwisseling, het geeft mij het gevoel dat ik leef!”

“Ik ben afgestudeerd voor een kantoorbaan, maar kan eigenlijk niet zo goed stilzitten”, lacht Sandra. Een baan waarbij je de hele dag in beweging bent, viel bij haar dan ook meer in de smaak. “3,5 jaar geleden solliciteerde ik vol zelfvertrouwen op een functie als senior eventmanager bij DeFabrique. Met pretogen en een grote lach voegt ze toe: “Misschien nét iets te hoog gegrepen voor een net-afgestudeerde, maar: het leverde mij wel een baan op als junior! Inmiddels draai ik gecompliceerde evenementen, begeleid ik twee stagiairs én ben ik nu beginnend senior eventmanager!” Deze groei typeert Sandra: “Als ik iets doe ga ik er echt voor, half werk leveren zit er bij mij niet in.”

OVER SANDRA


Sandra de Wit (26) begon na haar studie Media en Entertainment als eventmanager bij DeFabrique. Deze energieke en humoristische teamplayer zoekt graag de grenzen van haar kunnen op tijdens een uurtje indoor bootcamp of fight-workout. Of zoals ze het zelf noemt: “op hoog niveau jezelf kapot maken.” Schilderen of oude plaatjes draaien geven haar rust, maar haar grote guilty pleasure is historische kostuumdrama’s kijken. Haar fascinatie voor geschiedenis is groot. Komt het even goed uit dat haar werkplek vol historie zit!

ÉÉN KANS

Stressvlekken kun je in dit vak niet gebruiken: “Iedereen die betrokken is bij de uitvoer van een evenement moet kunnen omgaan met druk. Je hebt maar één kans om het goed te doen. Een opdrachtgever geeft een stukje vertrouwen aan je, dus je geeft zoveel mogelijk terug. Als eventmanager ben je vanaf het moment dat je binnenkomt tot het moment dat je het pand verlaat verantwoordelijk voor de complete uitvoer. Hierbij stuur je verschillende afdelingen aan, zoals: facilitair, horeca en beveiliging. Voor de rest werk je voortdurend met deadlines, die moeten goed gaan. Je kunt een evenement niet zomaar overdoen.”

“Events organiseren en faciliteren is een echte teamsport!”

TEAMPLAYER

Wat het werk zo leuk maakt? “Ik moet gelijk aan mijn collega’s denken! Het is bijzonder om te zien hoe het werk van alle afdelingen op één moment samenkomt. Ik word er zo blij van als ik ‘s ochtends binnenkom en alles goed klaar zie staan. Dan kan ik mijn collega’s van facilitair wel knuffelen!”, lacht ze. “Juist de momenten met collega’s blijven je bij. Het is zo leuk als je na een stressvolle dag om drie uur ‘s nachts klaar bent en met elkaar op adem komt met een biertje in de hand. Samenwerken maakt het werk leuk. Events organiseren en faciliteren is een echte teamsport!”

Sandra de Wit

“Dit pand is bezig aan een tweede leven”

BLIJE GEZICHTEN GRAAG! 

Sandra omschrijft zichzelf als flexibel, mensgericht en relaxt. “Ik vind het ontzettend belangrijk dat collega’s en gasten zich goed voelen. Ik wil dat iedereen het naar zijn zin heeft. Mijn kracht is denk ik dat ik mij makkelijk kan inleven in andermans wereld.” Ze voegt toe: “Je ontmoet dagelijks zoveel nieuwe mensen. Het leert je veel over jezelf als je met anderen werkt!”

RONDLOPEN IN GESCHIEDENIS

Hectiek of niet: Sandra’s gedachten dwalen soms toch af naar vroeger als er duizend gasten in de Copraloods staan. “Ik heb een fascinatie voor geschiedenis. Ik zou zo graag willen weten hoe het er hier vroeger aan toe ging. Even terug naar de tijd van blazende  stoommachines en tot aan de nok gevulde graansilo’s. De gezichten op de oude fabrieksfoto’s intrigeren mij: ik zou zo graag eens met die mensen willen praten. Het zijn net als wij mensen die met elkaar werkten en lol trapten. Wat vinden zij van alles wat hier tegenwoordig gebeurt? We zien niks meer van die mensen, maar er is gewoon een heel leven voor ons geweest in dit pand.”

“Het is bijzonder om te zien hoe het werk van alle afdelingen op één moment samenkomt”

DENKEN IN MOGELIJKHEDEN

De lijnolie- en mengvoederfabriek mag dan wel verleden tijd zijn, de ‘samen knallen’-mentaliteit overheerst nog steeds. “Er werken hier krachtige, loyale mensen die niet bang zijn om een beetje harder te lopen. Als locatie zijn we echt niet altijd beter dan een ander, maar het verschil is wel dat hier niks onmogelijk is.” Dat resulteert in memorabele evenementen. “SOENDA blijft mij altijd bij. Dat is zo bekend en het is leuk om er zelf een rol in te spelen. Ook evenementen met een wat minder commerciële insteek – zoals STRTFSTVL of Mentelity Foundation – vind ik bijzonder. Dit is vaak meer beladen, daar voel ik zelf meer bij. Sommige onderwerpen komen meer in de buurt bij wat je zelf belangrijk vindt.”

Sandra de Wit

LEVEN MET DE DAG

Sandra’s liefde voor geschiedenis is overduidelijk. Het zal je dan ook niet verbazen dat de karakteristieke Silo 0 haar favoriete plek is. “Lekker intiem en vol verhalen. De silo’s zijn nog helemaal in tact!” Voorlopig zit Sandra op haar plek. “Ik hou er niet van om dingen voor mezelf uit te stippelen, het leven moet voor mij spontaan blijven. Hoe mijn levenspad er uit ziet? Dat zie ik allemaal wel! ” Maar een paar nieuwe evenementen ziet deze eventmanager wel helemaal zitten. “Ik wil een keer een spookhuis in DeFabrique! Dan moeten we echt uitpakken: midden in de nacht open gaan en een speurtocht door het hele pand organiseren. Levend stratego in de locatie, dat is ook vet! Of misschien een bootcamp voor 500 mensen op de parkeerplaats.” Ideeën genoeg dus. 

TIPS VOOR ANDERE EVENTMANAGERS:

  • Probeer je in te leven in emoties van anderen;
  • Wees scherp;
  • Bewaar het overzicht;
  • Snel kunnen schakelen is essentieel;
  • Doet wat mogelijk is, je bent hier om de opdrachtgever te ontzorgen;
  • Je moet een drive hebben om dingen op te willen lossen;
  • Raak niet in paniek als iets niet direct lukt. 

 

Sandra de Wit

Delen: