Blog 21/11

Foodmanager Kevin Groenveld: “We serveren geen eten, maar een verhaal”

Ooit droomde hij ervan piloot te worden. Maar: een liefde voor eten in combinatie met vliegtuigmaaltijden is geen match made in heaven. De vliegende start kreeg foodmanager Kevin Groenveld in de foodbranche. “Ik vind het uitdagend om mooie dingen te doen met eten.”

“Ik geniet nog steeds van uiteten gaan hoor!”, zegt Kevin lachend. “Ik zie misschien wel drie keer zoveel dan een ‘normale’ gast. Dat kan tegen je werken, maar over het algemeen geniet ik ervan. Het geeft mij inspiratie om te blijven vernieuwen.”

OVER KEVIN GROENVELD


Of het nou de veerboot naar Texel is of het vliegtuig naar Indonesië: foodmanager Kevin Groenveld (27) is graag onderweg. Het liefst met een backpack op zijn rug. Even proeven van en op andere plekken! Hij zet graag de platenspelernaald op een krakend plaatje om nog even weg te dromen bij het idee van een eigen vliegtuigje. Want: die stoute droom staat stiekem nog hoog op de bucketlist!

ETEN ALS STUDIE

Kevin maakte van eten zijn studie. “Ik heb Voedingsmiddelentechnologie gestudeerd aan de HAS Hogeschool in Den Bosch. Van het bedenken van voedingsmiddelen tot het aan de man brengen ervan: je leerde over het hele traject. Later ontdekte ik dat mijn hart klopt voor eventcatering. Waarom? Je mag creatiever zijn! De eventorganisator heeft een doel. Het is uitdagend om met food elk moment van de dag dit hoofddoel te ondersteunen.”

“We houden van gezonde gekkigheid!”

Kevin Groenveld

ECHT LEKKER

Kevin: “Het is dus niet nodig dat gasten praten over het eten, want het evenement is het hoofddoel. Maar: het eten moet wel altijd goed zijn. Het moet voldoen aan verwachtingen, of ze misschien wel overtreffen. We bieden alleen gerechten aan waarvan we kunnen garanderen dat ze echt lekker zijn, inclusief passende setting en een seizoensgebonden menu. Vanuit ervaring weten we wat wel en niet in de smaak valt bij verschillende doelgroepen.’’ Ook sfeer is belangrijk. “Eten is een moment van comfort en gezellig samenzijn. Daarom moet alles vanuit de cateraar voor elkaar zijn. Je moet laten zien dat je bewust nadenkt over eten en dat je trends snapt.”

“We hebben lokale specialisten die ons van top eten voorzien’’

ANWB - Kevin Groenveld

ZO SMAAKT 2020

En over trends gesproken: wat heeft 2020 qua food voor ons in petto? “De Nederlandse eetcultuur was vrij conservatief, maar we staan steeds meer open voor smaken uit andere culturen. Smaken als zuur, bitter en umami groeien in populariteit. Bij DeFabrique zijn we dol op de nieuwsgierige kant van de mens, dat geeft ons de mogelijkheid om te testen met nieuwe concepten zoals de Kombuchabar. Wil je meer lezen over de foodtrends van 2020? Hier vertel ik je meer.”

CONSTANT INNOVEREN

Inspiratie vindt deze foodie overal en nergens. “Pinterest, Google, trendmagazines, restaurants, luisteren naar klanten, maar ook de manier van transporteren en bewegen in de industrie inspireert mij.” Waarom dat laatste? “Bij DeFabrique presenteren we food en drinks graag in een concept wat past bij het pand. We nemen de ruimte om te experimenteren en verrassen. Vooral evenementen als de Gouden Giraffe en ons eigen personeelsfeest zijn een speeltuin. Alles moet vetter en toffer!”

“Nederlanders staan steeds meer open voor nieuwe smaken”

LOKAAL HET LEKKERST

Ook de lokale leveranciers zijn een groot onderdeel van het succes. “Producten bij de groothandel krijgen kan altijd, maar het voelt beter om samen te werken met lokale ondernemers die liefde en passie in hun producten stoppen. Zo kunnen we elkaar weer versterken. Ik vind het zo leuk dat we in een straal van 25 kilometer specialisten hebben die ons van top eten voorzien.” Met een grote glimlach zegt hij: “Je weet waar je eten vandaan komt, daar word ik heel gelukkig van!” Daarom misschien ook wel zijn guilty pleasure: de Keuringsdienst van Waarde. In dit programma onderzoekt een team wekelijks de herkomst van producten uit ons boodschappenmandje. “Ik vind het gewoon leuk om een kijkje in de keuken te krijgen. Ze vertellen een eerlijk verhaal en je leert meer over de herkomst van producten. Dat proberen wij onze gasten ook te vertellen.”

Kevin Groenveld

KIJKJE IN DE KEUKEN

Dat kijkje in de keuken geeft Kevin het liefst op elk evenement. “Mijn absolute favoriet zijn de sitting dinners met open keuken. Als ik dan de zaal in kijk krijg ik echt adrenaline. Het geeft een kick om zoveel mensen tegelijk van eten te voorzien. Wij zijn gepassioneerd: we houden van wat we doen, voor wie we het doen en zullen ervoor zorgen dat je tijd bij DeFabrique onvergetelijk is. Er wordt hard gewerkt en veel gelachen. We brengen het eten graag op een leuke manier – zoals op Stuart the Foodtrain of een rolsteiger – naar je toe. Zo kun je zelfs van fruit iets spannends maken. Bij DeFabrique houden we van gezonde gekkigheid!”

“Op evenementen mag je creatiever zijn”

Foodtrain - Kevin Groenveld
Stuart the Foodtrain
Delen: