Blog 29/03

Vooruitkijken met Gijs de Waard

Het afgelopen jaar is voorbijgevlogen en met meer evenementen dan ooit gaat 2018 als een bewogen jaar de boeken in. In ‘Vooruitkijken met’ gaan we in gesprek met medewerkers van DeFabrique. Aan de hand van 2018, kijken we samen vooruit naar 2019. Dit keer een gesprek over de toekomst van DeFabrique mét de toekomst van DeFabrique: Gijs de Waard, junior eventmanager.

Over Gijs


Gijs de Waard (24) begon zijn hospitalitycarrière in de keuken van verschillende restaurants. Hij leerde DeFabrique kennen toen hij en zijn man op de locatie trouwden. “Sandra heeft mijn bruiloft gedraaid en de service en gastvrijheid die zij verleende vond ik heel erg bij mij passen.” Gijs begon na zijn bruiloft als eventmedewerker bij DeFabrique en mag zich sinds de zomer van 2018 junior eventmanager noemen. In zijn vrije tijd probeert hij veel tijd te spenderen met zijn hondje.

Welke dag uit 2018 springt er voor jou uit?

“De presentatie van de nieuwe Toyota van Louwman en Parqui B.V. staat zeker bovenaan! Ik ben de avond voor het evenement plaatsvond gaan kijken en zag dat de opbouw in volle gang was. De volgende ochtend stond de Copraloods vol met een aantal immens grote kubussen. Ik heb – sinds ik hier werk – al aardig wat gezien, maar dat vond ik heel bijzonder. Ik ben dol op auto’s dus dit trok mij natuurlijk direct. Het was al helemaal leuk omdat het evenement drie dagen duurde. Driedubbel genieten dus!”  

Louwman & Parqui B.V.

Welk event van 2018 zou jij een-op-een herhalen in 2019?

“Ik denk niet dat ik een event een-op-een zou herhalen. Er kan altijd wel wat beter, vind ik. Maar een evenement dat ik zeker opnieuw wil draaien is Soenda. Afgelopen editie stond ik samen met collega’s achter de bar en dat vond ik fantastisch. De taken die bij zakelijke evenementen klein lijken, zoals snel een leeg biervat vervangen, zijn dan ineens heel belangrijk. Daarnaast krijg je achter de bar de échte sfeer van het event mee, je staat echt tussen de mensen op dat moment.”

Naar welk evenement van 2019 kijk je het meest uit?

“Als eventmanager kijk je niet zo ver vooruit en laat je het meestal op je afkomen. Ik vind eigenlijk alle evenementen leuk: of het nou een groot of klein evenement is. Iedereen kijkt uit naar de grote jongens, maar als eventmanager ben je eigenlijk altijd maar één dag bezig met een evenement, hoe groot het evenement ook is. Als event producer ben je verantwoordelijk voor de invulling van het event en de aanloop er naartoe. De eventmanagers zorgen juist voor de een zorgeloze ervaring op de dag zelf. Natuurlijk bereid ik mijn evenementen een aantal weken van de te voren voor, maar de focus ligt altijd op het evenement van die dag. Dat is de kracht van een eventmanager!“

Wat is jouw droomevenement voor 2019?

“Zoals ik al zei ben ik helemaal gek van auto’s, dus het lijkt mij super tof om een grote autobeurs hier naartoe te halen of zelf te organiseren, zoals de AutoRai. Het contrast tussen de luxe, snelle auto’s en de karakteristieke fabriek lijkt mij heel mooi; dan springen de auto’s er echt uit. In iedere ruimte een ander thema en de parkeerplaats omgetoverd tot drive-in bioscoop!”

 

Delen: