4x verrassende coronasigning

Mensen zijn gewoontedieren. Ondanks dat we alweer een tijdje in de 1,5-meter-samenleving leven, vergeten we soms nog elkaar de ruimte te geven. Dat is voor jou als event organisator een uitdaging. Want: hoe kun je gasten op een leuke manier attenderen voldoende afstand van elkaar te houden tijdens een evenement? We helpen je op weg met deze 4 verrassende vormen van coronasigning.

1. DE VLOER IS LAVA

Ons gedrag wordt bepaald doordat we iets moeten (extrinsieke motivatie) of iets graag willen (intrinsieke motivatie). Wanneer onze eigen motivatie verslapt is gamification een bewezen middel om gedrag te veranderen. In een niet spel-omgeving wordt een spelelement toegevoegd die gasten in dit geval helpt voldoende afstand van elkaar te bewaren. Spelenderwijs leren is niet alleen leuker, maar werkt ook beter. Je wakkert een competitiegevoel aan bij je gasten en misschien ook wel een herinnering aan dit vroeger vaak gespeelde spelletje.

Coronasigning

2. SCHEIDSRECHTER

Geen budget voor entertainment? Think twice! Deze scheidsrechter helpt jou als event organisator niet alleen met het praktische gedeelte van 1,5-meter-afstand houden, maar zorgt ook voor beleving op het evenement. Hij gaat de interactie aan met gasten en juist dat soort kleine momenten blijven bezoekers bij. Swaantje Nijkamp vertelde pas nog in Ruimte voor Ruimte hoe dat precies werkt.

Coronasigning
Bron: Kilo Kilo Vintage

3. HIER NIET-KUSSEN

Duidelijke boodschap met een knipoog. Zolang het elastiek gespannen is, zit je op voldoende afstand van elkaar. Komt er speling in de lijn? Dan is het opletten geblazen! Makkelijk te begrijpen voor je gasten en voor jou als event organisator een goed uitgangspunt om mensen te kunnen attenderen op het houden van 1,5-meter-afstand.

Coronasigning

4. DE SOCIAL DISTANCE GIRLS

De social distance girls ontvangen gasten met open armen en een duidelijke boodschap: gun elkaar de ruimte! De Lady’s Handhaving zijn een leuke en opvallende verschijning voor je gasten. De opvallende kleding geeft je eventbezoekers continue een reminder om afstand te houden. De dames zijn ook geschikt om interactie met gasten aan te gaan.

Coronasigning
Bron: Prima entertainment

 

Delen: